Ύποπτη η στάση της κυβέρνησης έναντι του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου

Επικίνδυνη σιωπή και αδιαφορία που γεννά υποψίες

Η ηχηρή παρέμβαση της Ινδίας για την κατάφωρη παραβίαση και περιφρόνηση των αποφάσεων του ΟΗΕ για την Λιβύη από την Τουρκία, εγείρει τεράστιο θέμα για την στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
 
Από: newsbreak.gr

Είναι αδιανόητο να κάνει μία τέτοια παρέμβαση η Ινδία που βρίσκεται στην άλλη άκρη του κόσμου και την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση να σιωπά προκλητικά, την ώρα που η Ελλάδα συνορεύει με την Λιβύη! Εκτός εάν ο κύριος Μητσοτάκης θεωρεί ότι δεν συνορεύουμε πλέον με την Βορειοαφρικανική χώρα. Όπως ακριβώς ισχυρίζεται η Τουρκία με το κατάπτυστο μνημόνιο που υπέγραψε με την κυβέρνηση του αχυρανθρώπου Σαράτζ και το οποίο έχει αναρτηθεί στον ΟΗΕ.

Στα νότια σύνορα μας λοιπόν, διαπράττεται ένα τεράστιο έγκλημα εις βάρος ενός ολόκληρου λαού αλλά και κατά της Ελλάδας. Η Τουρκία έχει καταφέρει να παραβιάσει τα σχετικά ψηφίσματα και να ακυρώσει τις εκλογές που θα έπρεπε να γίνουν από τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο λόγος είναι απλός. Εάν ο λαός της Λιβύης εκφραστεί δημοκρατικά για το μέλλον του, τότε όλοι οι διεφθαρμένοι πολιτικοί που υποστηρίζονται από την Τουρκία και προωθούν τα τούρκικα συμφέροντα, θα αφανιστούν. Με αυτόν τον τρόπο, θα ακυρωθεί και το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης το οποίο συνιστά την μέγιστη απειλή κατά της Ελλάδας. Για την ακρίβεια, είναι η μεγαλύτερη απειλή τις τελευταίες δεκαετίες, καθώς αυτό το συμφωνητικό συνιστά ακρωτηριασμό της εθνικής μας κυριαρχίας και βάναυση παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Αντί λοιπόν η Ελλάδα να συνταχθεί άμεσα με την Ινδία και να απαιτήσει τώρα την διεξαγωγή εκλογών προκειμένου να λυτρωθεί ο λαός της Λιβύης από την τουρκική κατοχή, παριστάνει πως δεν συμβαίνει τίποτα! Ενώ έπειτα από την αποπομπή του Προκόπη Παυλόπουλου, δεν έχει γίνει ούτε μία διεθνής παρέμβαση της Ελλάδας προκειμένου να ακυρωθεί αυτό το κατάπτυστο έγγραφο. Ακόμα και τα συμπεράσματα της συνόδου κορυφής της ΕΕ του Δεκεμβρίου 2019, έχουν εξαφανιστεί τόσο από την ρητορική της Ελλάδας όσο και της ΕΕ.

Ήταν η περιβόητη δήλωση των ευρωπαίων ηγετών που υιοθετούσε πλήρως το σκεπτικό του Προκόπη Παυλόπουλου για το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης. Έκτοτε, την απεμπολήσαμε.

Η αδιαφορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη την ώρα που η κατάσταση στην Λιβύη συνιστά μέγιστο εθνικό κίνδυνο για την Ελλάδα, δεν είναι απλά εσφαλμένη, αλλά επιλήψιμη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail