Άμεση Ανάγκη Υπεράσπισης της Δημοκρατίας

B_Me / pixabay
Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Πριν από 235 χρόνια ο Βενιαμίν Φραγκλίνος όταν έβγαινε από την αίθουσα της Εθνοσυνέλευσης τον ρώτησε μια γυναίκα

"Τι μας δώσατε σήμερα;"

Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος της απάντησε με μια φράση που έμελλε να μείνει στην ιστορία:

"Τη Δημοκρατία, αν μπορείτε να τη διατηρήσετε".

Ο  Φραγκλίνος είπε τη μεγαλύτερη αλήθεια μέσα σε 7 λέξεις. Η Δημοκρατία δεν είναι δικαίωμα είναι κατάκτηση και όπως όλες οι κατακτήσεις πρέπει να κοπιάζουν οι λαοί για να την διατηρούν.

Ο μοναδικός τρόπος για να υπερασπιστούν οι πολίτες την Δημοκρατία είναι ένας. ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ και κυρίως να ΜΗ ΣΙΩΠΟΥΝ.

Οι Αρχαίοι Έλληνες το είχαν εμβαθύνει ακόμα περισσότερο. Σε ακόμα λιγότερες λέξεις ο ΣΙΩΠΩΝ ΔΟΚΕΙ ΣΥΝΑΙΝΕΙΝ. Σε 4 λέξεις χώρες δεκάδες περισσότερα απ΄ότι ο Φραγκλίνος.

Σε ένα ποστ δεν μπορεί να γίνει φιλοσοφική ανάλυση του μεγαλείου των δύο φράσεων. Μπορεί όμως να δοθεί η γενική εικόνα.

Η Δημοκρατία δεν έχει ανάγκη παρακολουθήσεις, δεν έχει ανάγκη από κοριούς και μυστικές υπηρεσίες. Αυτά τα έχουν ανάγκη αυτοί που χρησιμοποιούν τα μέσα αυτά για να δημιουργούν καθεστώτα και να σβήνουν τις ανομίες τους στους βρώμικους και δύσοσμους διαδρόμους της πολιτικής.

Η Δημοκρατία έχει ανάγκη μόνον τους πολίτες της και κανέναν άλλον.

Σε αυτή τη χώρα πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να μπουν κάποια θεσμικά όρια. Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο ένας και που ξεκινάει ο άλλος.

Ξεκάθαρα όρια, ΑΠΑΡΑΒΙΑΣΤΑ. Και αυτό ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ.

Οι μυστικές υπηρεσίες (εδώ μιλάμε για την ΕΥΠ) δεν είναι δυνατόν να ασχολούνται ή να παρακολουθούν Έλληνες πολίτες, εντός της χώρας. Ακόμα και αν καταφέρονται εναντίον του ίδιου του πολιτεύματος δεν είναι αυτή η δουλεία τους. Υπάρχουν ειδικές υπηρεσίες της Αστυνομίας (η περιβόητη Υπηρεσία προστασίας του δημοκρατικού πολιτεύματος της Κρατικής Ασφάλειας). Ας σχηματίσει δικογραφίες, ας πάρει εγκρίσεις και ας παρακολουθεί όποιον θέλει. Στα πλαίσια όμως ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗΣ και όχι στα άδυτα των μυστικών υπηρεσιών που οι πληροφορίες τους όπως έχει αποδειχθεί χρησιμοποιούνται για πολλούς λόγους εκτός από την υπεράσπιση των συμφερόντων του έθνους.

Οι μυστικές υπηρεσίες πρέπει να δραστηριοποιούνται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ και αν και όταν το πρόβλημα εισάγεται την ευθύνη να την αναλαμβάνει η Ασφάλεια. Σύμφωνα με την νόμιμη διαδικασία και πάντα με την προϋπόθεση εφόσον αφορά Έλληνα πολίτη να υπάρχει σχετικό ένταλμα και να βρίσκεται ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ.

Προληπτικές παρακολουθήσεις ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΤΕΣ γιατί το αποτέλεσμα τους είναι σε βάρος των επαγγελματικών και ιδιωτικών συμφερόντων.

Μην βιαστείτε να το αρνηθείτε. Σκεφτείτε απλά. Εάν αύριο εμείς οι δύο είμαστε επιχειρηματικοί αντίπαλοι και τυγχάνει εγώ να έχω την άκρη στις μυστικές υπηρεσίες τι νομίζετε θα κάτσω με σταυρωμένα τα χέρια; Θα χρησιμοποιήσω οποιοδήποτε λεκέ για να πετύχω. Γιατί έτσι λειτουργού ο σκληρός ανταγωνισμός (πολιτική, επιχειρηματικότητα, δημόσιος λόγος).

ΜΙΛΗΣΤΕ - ΚΡΑΞΤΕ όπως λέμε λαϊκά. ΚΡΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΟΣΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Γιατί τότε μόνον η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ. Μέχρι στιγμή τρώμε το γκόλ από τα αποδυτήρια ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ.

ΜΙΛΗΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail