Αυτός ο κύκλος αντιποίνων μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας θα οδηγήσει τελικά σε πυρηνικό πόλεμο

pixabay
Για το καλό της ανθρωπότητας, αυτό πρέπει να σταματήσει. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία συνεχίζουν να αυξάνουν το διακύβευμα και αν συνεχίσουμε να επαναλαμβάνουμε αυτόν τον κύκλο, θα τελειώσει με έναν πυρηνικό πόλεμο που θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε δισεκατομμύρια θανάτους. Δυστυχώς, οι ηγέτες και στις δύο πλευρές δε δείχνουν να ενδιαφέρονται για την ειρήνη σε αυτό το σημείο. Οι ψηφοφορίες που μόλις διεξήγαγε η Ρωσία σε τέσσερα αμφισβητούμενα εδάφη αναπόφευκτα θα ανέβαζαν ακόμη περισσότερο την ένταση. Φυσικά οι δυτικές δυνάμεις έχουν κλιμακώσει πολύ τα πράγματα οι ίδιες. Τους τελευταίους δύο μήνες, το ΝΑΤΟ έχει εμπλακεί πολύ πιο βαθιά στη σύγκρουση στην Ουκρανία και τώρα ο πόλεμος αρχίζει να εξαπλώνεται πέρα ​​από τα ουκρανικά σύνορα.

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Όλοι συμφωνούν ότι η ζημιά που προκλήθηκε στο σύστημα αγωγών Nord Stream ήταν μια πράξη δολιοφθοράς. Όπως συζήτησα χθες, μια έκρηξη που ήταν 1,9 της κλίμακας Ρίχτερ ακολουθήθηκε από μια δεύτερη έκρηξη που ήταν 2,3 της κλίμακας Ρίχτερ. Αυτές οι εκρήξεις ήταν απολύτως τεράστιες και αυτό υποδηλώνει πως επρόκειτο για στρατιωτική επιχείρηση.

Πολλοί στο δυτικό κόσμο κατηγορούν τη Ρωσία για τη δολιοφθορά, αλλά γιατί να ανατινάξουν αγωγούς που ξόδεψαν τόσο χρόνο και ενέργεια για να κατασκευάσουν και που τους επέτρεψαν να βγάζουν γιγάντια βουνά από χρήματα πουλώντας φυσικό αέριο στην Ευρώπη;

Οι Ρώσοι έχουν ήδη τιμωρήσει τους Ευρωπαίους περιορίζοντας τη ροή φυσικού αερίου μέσω αυτών των αγωγών. Σίγουρα δεν χρειαζόταν να τους ανατινάξουν.

Αν τελικά αποδειχτεί ότι οι Ρώσοι το έκαναν αυτό, θα ήταν μια από τις πιο ανόητες γεωπολιτικές κινήσεις που έχω δει ποτέ.

Φυσικά υπάρχει κάποιος άλλος που θα μπορούσε να το κάνει.

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου η ακόλουθη δήλωση δημοσιεύτηκε στον επίσημο ιστότοπο του Λευκού Οίκου:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δε θα αναγνωρίσουν ποτέ το ουκρανικό έδαφος ως οτιδήποτε άλλο εκτός από μέρος της Ουκρανίας. Τα δημοψηφίσματα της Ρωσίας είναι απάτη – ένα ψεύτικο πρόσχημα για να προσπαθήσουν να προσαρτήσουν τμήματα της Ουκρανίας με τη βία κατά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Θα εργαστούμε με τους συμμάχους και τους εταίρους μας για να επιβάλουμε πρόσθετο γρήγορο και σοβαρό οικονομικό κόστος στη Ρωσία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται στο πλευρό των εταίρων μας σε όλο τον κόσμο –και με κάθε έθνος που σέβεται τις βασικές αρχές του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ– στην απόρριψη όποιων κατασκευασμένων αποτελεσμάτων θα ανακοινώσει η Ρωσία. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τον ουκρανικό λαό και να του παρέχουμε βοήθεια ασφαλείας για να τον βοηθήσουμε να αμυνθεί καθώς αντιστέκεται με θάρρος στην εισβολή της Ρωσίας.

Έτσι ο Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε να επιβάλει «γρήγορο και σοβαρό οικονομικό κόστος στη Ρωσία» την Παρασκευή και στη συνέχεια τη Δευτέρα ανατινάχτηκαν και οι δύο αγωγοί Nord Stream.

Και μέχρι τώρα πιθανότατα έχετε ήδη ακούσει ότι ο Τζο Μπάιντεν απείλησε να επιτεθεί στο σύστημα αγωγών Nord Stream πριν καν ξεκινήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία:

Πρ. Μπάιντεν: «Εάν η Ρωσία εισβάλει… τότε δεν θα υπάρχει πλέον Nord Stream 2. Θα βάλουμε ένα τέλος σε αυτό».

Δημοσιογράφος: «Μα πώς θα το κάνετε αυτό ακριβώς, αφού…το έργο είναι υπό τον έλεγχο της Γερμανίας;»

Μπάιντεν: «Σας υπόσχομαι, θα μπορέσουμε να το κάνουμε».

Ο Μπάιντεν προφανώς είχε συζητήσει αυτήν την επιλογή με τους συμβούλους του, και μια από αυτές τις συμβούλους, ονόματι Βικτόρια Νούλαντ, έκανε επίσης μια παρόμοια απειλή πριν από το ξέσπασμα της ουκρανικής σύγκρουσης…

«Εάν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ο Nord Stream 2 δεν θα προχωρήσει».

Κάποιος επιχειρηματίας δημοσιογράφος πρέπει να ρωτήσει την κυβέρνηση Μπάιντεν εάν ήταν υπεύθυνος για το σαμποτάζ.

Φυσικά μάλλον θα το αρνηθούν ακόμα κι αν διέταξαν την επίθεση.

Αλλά είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι το Kearsarge Amphibious Ready Group εισήλθε στη Βαλτική Θάλασσα στις αρχές Σεπτεμβρίου

Η ομάδα Kearsarge Amphibious Ready Group (ARG) με την επιβιβασμένη 22η Marine Expeditionary Unit (MEU) ολοκλήρωσε δύο επιτυχημένες εκπαιδευτικές εκδηλώσεις με τις Σουηδικές Ένοπλες Δυνάμεις και το Standing NATO Maritime Group (SNMG) 1 ενώ επιχειρούσε στη Βαλτική Θάλασσα, 4 Σεπτεμβρίου 2022.

Δυστυχώς, το Kearsarge Amphibious Ready Group δεν έφυγε αμέσως από την περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας.

Μάλιστα, αναφέρεται ότι αυτή η ειδική ομάδα δεν είχε φύγει από τη Βαλτική Θάλασσα παρά μόνο πριν από λίγες ημέρες:

Η ομάδα Kearsarge Amphibious Ready Group (ARG) και η 22η Ναυτική Εκστρατευτική Μονάδα (MEU) έχουν αναχωρήσει από τη Βαλτική Θάλασσα και βρίσκονται στη Μάγχη. Το ARG περιλαμβάνει USS Kearsarge (LHD-3), USS Arlington (LPD-24) και USS Gunston Hall (LSD-44). Η Kearsarge και η Gunston Hall ολοκλήρωσαν τις πτήσεις τους σε λιμάνια σε Gdynia και Gdansk, αντίστοιχα, την περασμένη εβδομάδα.

Αυτό θα τους είχε δώσει άφθονο χρόνο για να τοποθετήσουν εκρηκτικά στο σύστημα αγωγών Nord Stream, εάν είχαν την τάση να το κάνουν.

Επιπλέον, μάθαμε ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δοκίμαζε «τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην τεχνολογία κυνηγιού ναρκών μη επανδρωμένων υποβρυχίων οχημάτων» στη Βαλτική Θάλασσα τον Ιούνιο:

Σημαντική εστίαση του BALTOPS κάθε χρόνο είναι η επίδειξη των δυνατοτήτων κυνηγιού ναρκών του ΝΑΤΟ και φέτος το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ συνεχίζει να χρησιμοποιεί την άσκηση ως ευκαιρία για τη δοκιμή αναδυόμενης τεχνολογίας, ανέφεραν στις 14 Ιουνίου οι Ναυτικές Δυνάμεις των ΗΠΑ για τις δημόσιες σχέσεις Ευρώπης-Αφρικής.

Προς υποστήριξη του BALTOPS, ο 6ος στόλος του Ναυτικού των ΗΠΑ συνεργάστηκε με ερευνητικά και πολεμικά κέντρα του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ για να φέρει τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία κυνηγιού ναρκών μη επανδρωμένων υποβρυχίων οχημάτων στη Βαλτική Θάλασσα για να καταδείξει την αποτελεσματικότητα του οχήματος σε επιχειρησιακά σενάρια.

Ο πειραματισμός διεξήχθη στα ανοικτά των ακτών του Bornholm της Δανίας, με συμμετέχοντες από το Naval Information Warfare Centre Pacific, το Naval Undersea Warfare Warfare Centre Newport και το Mine Warfare Readiness and Effectiveness Measuring, όλα υπό την καθοδήγηση της US 6th Fleet Task Force 68.

Το Πολεμικό μας Ναυτικό φαίνεται να έχει περάσει πολύ χρόνο στη Βαλτική Θάλασσα τον τελευταίο καιρό, ε;

Περιττό να πούμε ότι οι Ρώσοι είναι πολύ θυμωμένοι για αυτό που συνέβη και έχουν συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ:

«Η Ρωσία ζήτησε μια επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σε σχέση με τη δολιοφθορά σε δύο γραμμές του Nord Stream. Αναμένουμε να διεξαχθεί αύριο», έγραψε ο Ντμίτρι Πολυάνσκι, ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους της Ρωσίας στον ΟΗΕ, στο κανάλι του στο Telegram, σύμφωνα με μετάφραση.

Λίγο μετά την έκδοση της δήλωσης νωρίς την Τετάρτη, η γαλλική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ του επιβεβαίωσε ότι μια συνάντηση θα πραγματοποιηθεί όντως την Παρασκευή – μια σιωπηρή αναγνώριση του πανικού που προκάλεσαν οι εκρήξεις και οι επακόλουθες διαρροές.

Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει σε αυτή τη συνάντηση.

Ας ελπίσουμε ότι τελικά θα βγει η αλήθεια για όλα αυτά.

Αλλά ακόμη περισσότερο, ας ελπίσουμε ότι θα αρχίσει να επικρατεί ψυχραιμία και ότι οι ηγέτες και στις δύο πλευρές αρχίσουν να πιέζουν για ειρήνη.

Γιατί αν και οι δύο πλευρές συνεχίσουν να σφυροκοπούν η μία την άλλη, κάποια στιγμή κάποιος θα περάσει μια γραμμή που δεν μπορεί ποτέ να ξεπεραστεί.

Οδεύουμε προς τον πυρηνικό πόλεμο και μόλις αρχίσουν να πετούν οι πύραυλοι, ο κόσμος μας δε θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος.

Δεν ντρέπομαι λοιπόν να πω ότι είμαι υπέρ της ειρήνης.

Ο πυρηνικός πόλεμος είναι μια μοίρα πολύ φρικτή για λόγια, αλλά κάθε μέρα που περνά οι ηγέτες μας μάς τραβούν όλο και πιο κοντά σε μια τέτοια σύγκρουση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail