Η Ουκρανία ζητά από την Ευρώπη περισσότερα όπλα, προσφέρει φυσικό αέριο για να περιορίσει τις αυξανόμενες τιμές

Ο Πρωθυπουργός της Ουκρανίας Denys Shmyhal διατυπώνει παρατηρήσεις σε συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας Lloyd J. Austin III, το Πεντάγωνο, Ουάσιγκτον, DC, 21 Απριλίου 2022. (Φωτογραφία DoD από τη Lisa Ferdinando)
Τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Denys Shmyhal συναντήθηκε με τους Ευρωπαίους ηγέτες για να ζητήσει περισσότερα όπλα και να υποστηρίξει πως το Κίεβο θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση των τιμών του φυσικού αερίου. Ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ υποσχέθηκε ότι το μπλοκ θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία ό,τι κι αν γίνει. 

Kyle Anzalone και Will Porter - libertarianinstitute.org - Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Shmyhal έκανε την πρόταση κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ-Ουκρανίας στις Βρυξέλλες. «Χρειαζόμαστε περισσότερα σύγχρονα όπλα, όπως αεράμυνα, αντιπυραυλική άμυνα και άμυνα πλοίων», είπε. Ο Shmyhal ζήτησε επιπλέον αεροσκάφη και τεθωρακισμένα οχήματα.

Η κυβέρνηση στο Κίεβο έχει βασιστεί στην Αμερική και τους Ευρωπαίους εταίρους της για να χρηματοδοτήσουν και να εξοπλίσουν τους στρατιώτες της καθώς αγωνίζονται για να απωθήσουν τους εισβολείς Ρώσους, με την Ουάσιγκτον να στέλνει δεκάδες δισεκατομμύρια όπλα και άμεση οικονομική υποστήριξη.

Τον Απρίλιο, το Κίεβο και η Μόσχα είχαν επεξεργαστεί γενικές λεπτομέρειες για μια συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου, αλλά ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky πιέστηκε να συνεχίσει να πολεμά από τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Εκτός από τη δυτική υποστήριξη στις ουκρανικές δυνάμεις, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν επίσης εξαπολύσει έναν οικονομικό πόλεμο κατά της Μόσχας. Το καθεστώς κυρώσεων είχε σκοπό να ακρωτηριάσει τη ρωσική οικονομία και να σταματήσει τη μηχανή του Κρεμλίνου, αλλά απέτυχε σε μεγάλο βαθμό, με την Ευρώπη να μαστίζεται πλέον από υψηλές τιμές ενέργειας καθώς η Ρωσία βρίσκει εναλλακτικούς αγοραστές για το πετρέλαιο και το φυσικό της αέριο. 



Μαζί με το αίτημα για περισσότερα όπλα, ο Shmyhal είπε ότι το Κίεβο θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση των υψηλών τιμών του φυσικού αερίου στην ήπειρο. «30 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα είναι αυτό που έχουμε στα καταστήματα φυσικού αερίου μας και μπορούμε να προσφέρουμε μέρος από αυτά στους Ευρωπαίους εταίρους μας προκειμένου να αντικαταστήσουμε τη Ρωσική Ομοσπονδία στην ασταθή αγορά», είπε.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πόλεμος στον τομέα της ενέργειας εντάθηκε όταν η G7 ανακοίνωσε ότι θα θέσει μέγιστη τιμή στο ρωσικό πετρέλαιο. Το Κρεμλίνο απάντησε ανακοινώνοντας το κλείσιμο επ' αόριστον του αγωγού Nord Stream 1, εκτοξεύοντας τις τιμές του φυσικού αερίου στα ύψη έως και 30% τη Δευτέρα.

Ο Μπορέλ προτείνει ότι η ΕΕ έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει την πολεμική προσπάθεια της Ουκρανίας ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί τους επόμενους μήνες. «Θα παρέχουμε τη στήριξή μας πολιτικά, οικονομικά, ανθρωπιστικά και στρατιωτικά όσο χρειαστεί και όσο χρειαστεί», είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail