Δύση και Ρωσία θα συνάψουν τελικά μια συμφωνία - Κρεμλίνο

Bluesnap / pixabay
Freepen.gr - Η κρίση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης θα επιλυθεί αναπόφευκτα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Προειδοποίησε ωστόσο ότι η Μόσχα θα είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της όταν φτάσει αυτή η στιγμή.

Τα δυτικά έθνη «έχουν κάνει πάρα πολλά λάθη και θα πρέπει να πληρώσουν για αυτά», είπε στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 1.

«Οποιαδήποτε αντιπαράθεση ακολουθείται από ύφεση και οποιαδήποτε κατάσταση κρίσης επιλύεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων… αυτό θα συμβεί και αυτή τη φορά», είπε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, προσθέτοντας πως αυτό είναι απίθανο να συμβεί «σύντομα».

Όταν υλοποιηθούν τέτοιες συνομιλίες, η Μόσχα δε θα διστάσει να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της, πρόσθεσε ο Πεσκόφ. Η Ρωσία έχει αποκτήσει «ανεκτίμητη πείρα» από την αντιμετώπιση της Δύσης τα τελευταία χρόνια και θα τη χρησιμοποιήσει για να «διεξάγει διάλογο… με τέτοιο τρόπο ώστε να μη θίγονται σε καμία περίπτωση τα συμφέροντά μας».



Ο αξιωματούχος του Κρεμλίνου απαρίθμησε αυτά που θεωρεί ως λάθη της Δύσης, επικαλούμενος την «φρικτή» απόφαση της Γερμανίας να στείλει όπλα στην Ουκρανία για χρήση εναντίον Ρώσων στρατιωτών. Επέκρινε επίσης τα ευρωπαϊκά έθνη για την υποστήριξη μιας κυβέρνησης που επιτρέπει στους «Ναζί» να επιδεικνύουν ανοιχτά τα σύμβολά τους και να διοργανώνουν λαμπαδηδρομίες, αποκαλώντας το «όχι λιγότερο φρικτό».

Ο Πεσκόφ κατηγόρησε επίσης την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη τις «παράλογες» αποφάσεις ευρωπαίων πολιτικών, οι οποίοι αρνήθηκαν να εξυπηρετήσουν τον εξοπλισμό που πουλούσαν δυτικές εταιρείες στην Gazprom.

Ο ρωσικός κρατικός ενεργειακός γίγαντας «πέρασε δεκαετίες» για να κερδίσει τη φήμη του ως αξιόπιστου προμηθευτή φυσικού αερίου και μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει τίποτα για να την αμαυρώσει, ισχυρίστηκε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

«Δε φταίει η Gazprom, φταίνε εκείνοι οι πολιτικοί που πήραν την απόφαση για κυρώσεις» , είπε, αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση της ρωσικής εταιρείας να αναστείλει επ' αόριστον τη μεταφορά φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream, λόγω τεχνικών ζητημάτων.

* πληροφορίες RT.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail