Οι Ουκρανοί προετοιμάζουν μεγάλη επίθεση στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye

Sergey Malgavko/TASS
Freepen.gr - Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) προετοιμάζουν μια μεγάλη επίθεση στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye καθώς μετακινούνται μονάδες πυροβολικού, συμπεριλαμβανομένων οβίδων M777 και συστημάτων πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης (MLRS). Αυτό ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του κινήματος "Είμαστε μαζί με τη Ρωσία" Βλαντιμίρ Ρόγκοφ στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού "Russia-1".

Σύμφωνα με τον Ρογκόφ, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προετοιμάζουν «μια μεγάλη επίθεση στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού, στα περάσματα και λίγο προς τα ανατολικά». «Υπάρχει μεταφορά μεγάλου αριθμού βαρέων όπλων, M777, HIMARS MLRS και ούτω καθεξής», είπε.

Ο Ρογκόφ τόνισε πως, σύμφωνα με πληροφορίες, όλος ο συντονισμός των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Ουκρανίας στη γραμμή επαφής στην περιοχή του Ζαπορόζιε πραγματοποιείται από τη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο πυρηνικός σταθμός Zaporozhye, που βρίσκεται στο Energodar, βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων. Πρόσφατα, δέχεται συνεχείς επιθέσεις από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail