Η Ρωσία και η Κίνα δεν επιδιώκουν «να βρίσκονται στη θέση του οδηγού» στις παγκόσμιες υποθέσεις - Κρεμλίνο

Sergei Bobylev/TASS
Freepen.gr - Η Ρωσία και η Κίνα δε φιλοδοξούν να είναι επικεφαλής του κόσμου, ενώ κάποιες άλλες χώρες το κάνουν, δήλωσε την Κυριακή ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1.

"Πραγματοποιώντας τις διμερείς σχέσεις τους, είναι ακριβώς η Ρωσία και η Κίνα που δεν επιδιώκουν να βρίσκονται στη θέση του οδηγού στον κόσμο. Γνωρίζουμε πως άλλες χώρες δείχνουν τέτοια τάση", είπε ο Πεσκόφ σε συνέντευξή του στο δημοσιογράφο Πάβελ Ζαρούμπιν, που προβλήθηκε την Κυριακή.

Ο Πεσκόφ επέστησε επίσης την προσοχή στην «απόλυτη ομοιότητα στην στάση [της Ρωσίας και της Κίνας] απέναντι σε διάφορα είδη προκλητικών ενεργειών, η πηγή των οποίων είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες». Η Μόσχα και το Πεκίνο βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο στην εκτίμησή τους για το «απαράδεκτο μιας τέτοιας αποσταθεροποιητικής συμπεριφοράς», πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail