Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη σάρωσαν τους τουρκόφιλους ισλαμιστές στο Ιντλίμπ

Vadim Grishankin / Sputnik
Freepen.gr - Τη νύχτα της 8ης Σεπτεμβρίου, ένα νέο κύμα ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στόχευσε τη βορειοδυτική συριακή περιοχή της Μεγάλης Ιντλίμπ.

Οι αεροπορικές επιδρομές στόχευσαν θέσεις της Hay'at Tahrir al-Sham (HTS) που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, στα περίχωρα της πόλης Hafsarjah. Οι αεροπορικές επιδρομές προκάλεσαν ζημιές. Ωστόσο, αναφέρθηκαν θύματα.

Το πρωί, περισσότερες από 12 ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στόχευσαν θέσεις της HTS στη Hafsarjah και τις κοντινές πόλεις Sheikh Yousef, Sijer και Ghafar. Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον άλλοι 12 τραυματίστηκαν. Μερικά από τα θύματα φέρεται να ήταν μέλη της τρομοκρατικής ομάδας.

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός εκτόξευσε επίσης το πρωί έναν τακτικό βαλλιστικό πύραυλο OTR-21 Tochka στην πεδιάδα al-Rug στη δυτική ύπαιθρο του Idlib, όπου η HTS διατηρεί ένα δίκτυο θέσεων.

Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές και η συριακή πυραυλική επίθεση ήρθαν μετά από μια σειρά παραβιάσεων της εκεχειρίας από την HTS και τους συμμάχους της. Οι τρομοκράτες σκότωσαν τέσσερις Σύριους στρατιώτες και τραυμάτισαν άλλους τέσσερις την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης στη Συρία.

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail