Μεταναστευτικό κι εγκληματικότητα έφεραν δυνατό πολιτικό θρίλερ και ανατροπή στη Σουηδία

Foto: Lotte_Fernvall
Freepen.gr - Η εγκληματικότητα και η μετατροπή της πάλαι ποτέ ασφαλούς Σουηδίας στην πιο επικίνδυνη χώρα της Ευρώπης οδήγησε σε πολιτική ανατροπή στις χθεσινές εκλογές με το δεξιό συνασπισμό να συγκεντρώνει στο 95% των ψήφων 49,7 % έναντι 48,8% του έτερου μπλοκ του οποίου ηγείται η πρωθυπουργός, Μανταλένα Αντερσον επικεφαλής του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών.

Οι Σοσιαλδημοκράτες απέσπασαν άνετα την πρώτη θέση συγκεντρώνοντας 30,5% κάτι που κατά αρκετούς οφείλεται στο ότι στηρίζονται από το μεγαλύτερο κομμάτι των αλλοδαπών ψηφοφόρων.

Ωστόσο η ραγδαία άνοδος των Σουηδών Δημοκρατών του Ακεσσον που τους οδήγησε στη δεύτερη θέση με μικρή διαφορά από το τρίτο επίσης δεξιό κόμμα των Μετριοπαθών [μέχρι χθες αξιωματική αντιπολίτευση], οδήγησε σε μια μεγάλη πολιτική ανατροπή στη χώρα του ευρωπαϊκού βορρά καθώς το δεξιό μπλοκ συγκεντρώνει με βάση τα ως τώρα αποτελέσματα 175 έδρες έναντι 174 του συνασπισμού υπό τους Σοσιαλδημοκράτες.

Είναι η πρώτη φορά στη σουηδική ιστορία, όπου ένα ακροδεξιό κόμμα φαίνεται να έχει εξασφαλίσει σοβαρή επιρροή σε βασικούς τομείς πολιτικής, όπως η μετανάστευση και η αστυνόμευση.

Η Σουηδία σε μόλις δύο γενιές έχει μετατραπεί από μια από τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο σε μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες της Ευρώπης, δημιουργώντας προβληματισμό ως προς το αν τελικά η ενσωμάτωση μεταναστών με συγκεκριμένο υπόβαθρο είναι δυνατή, όταν απέτυχε στη χώρα με το καλύτερο στον κόσμο κοινωνικό κράτος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail