Κρεμλίνο: Τέλος το φυσικό αέριο μέχρι να αρθούν οι κυρώσεις

ds_30 / pixabay
Freepen.gr - Τα τεχνικά ζητήματα με τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1 θα συνεχιστούν έως ότου η Δύση άρει τις κυρώσεις που έχει επιβάλει στη Ρωσία για τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία, δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Στις 31 Αυγούστου, η Gazprom έκλεισε πλήρως τις παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω του αγωγού. Αν και αρχικά ο Nord Stream 1 επρόκειτο να ξαναρχίσει τη μεταφορά φυσικού αερίου την Παρασκευή, η Gazprom ανακοίνωσε πως θα παραμείνει κλειστός επ' αόριστον λόγω τεχνικών προβλημάτων.

«Προβλήματα στις παραδόσεις [φυσικού αερίου] προέκυψαν λόγω κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη χώρα μας και σε ορισμένες εταιρείες από δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Δεν υπάρχουν άλλοι λόγοι πίσω από προβλήματα εφοδιασμού », σημείωσε ο Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υποστήριξε επίσης ότι δεν φταίει η Gazprom που «οι Ευρωπαίοι αποφασίζουν εντελώς παράλογα να αρνηθούν να επισκευάσουν τον εξοπλισμό τους», κάτι που είναι συμβατικά υποχρεωμένοι να κάνουν.

Ο Πεσκόφ τόνισε πως όλες οι λειτουργίες του Nord Stream 1 εξαρτώνται από «ένα κομμάτι εξοπλισμού που χρειάζεται σοβαρή συντήρηση».

« Το όλο πρόβλημα βρίσκεται ακριβώς στην πλευρά [της ΕΕ], διότι έχουν παραβιαστεί πλήρως όλοι οι όροι της σύμβασης επισκευής, μαζί με τους όρους αποστολής του εξοπλισμού », είπε ο Πεσκόφ. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail