Η Μόσχα θα θεωρήσει τα χτυπήματα σε Ντονμπάς, Χερσώνα και Ζαπορόζιε ως επίθεση στη Ρωσία

Mikhail Metzel/TASS
Freepen.gr - Η Ρωσία θα θεωρήσει τις προσπάθειες της Ουκρανίας να ανακαταλάβει το Ντονμπάς και άλλα εδάφη ως επιθέσεις στα εδάφη της, εάν τα δημοψηφίσματα που διεξάγονται, έχουν θετικά αποτελέσματα, δήλωσε στα ΜΜΕ ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ την Παρασκευή εννοώντας την ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία.

«Είναι αυτονόητο», είπε, όταν ρωτήθηκε εάν σε περίπτωση θετικής έκβασης των δημοψηφισμάτων, όλες οι προσπάθειες του Κιέβου να ανακαταλάβει αυτά τα εδάφη θα θεωρηθούν ως επιθέσεις στη Ρωσία.

Ο Πεσκόφ εξήγησε ότι «αμέσως [μετά την απόφαση για ένταξη στη Ρωσία] θα τεθεί σε ισχύ το Σύνταγμα της Ρωσίας σε σχέση με αυτά τα εδάφη».

«Όλα είναι πολύ ξεκάθαρα σε αυτό το σκορ», είπε. «Εάν υπάρξει πράξη προσχώρησης στη Ρωσία, τότε, κατά συνέπεια, θα τεθούν σε ισχύ οι σχετικές διατάξεις του Συντάγματός μας», συνόψισε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail