Το Κίεβο ετοιμάζεται να βομβαρδίσει την Κριμαία - Προτρέπει τους κατοίκους για καταφύγια και προμήθειες

Smoke from an explosion in the Crimean village of Novofedorovka. -  RIA
Freepen.gr - Το Κίεβο έχει εκδώσει προειδοποίηση προς τους ανθρώπους που ζουν σε αυτό που αποκάλεσε «κατεχόμενα εδάφη», συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, να προετοιμάσουν καταφύγιο και να εφοδιαστούν με προμήθειες. Η έκκληση δημοσιεύτηκε στο Twitter τη Δευτέρα από σύμβουλο του Ουκρανού προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι.

Ο Mikhail Podolyak προέτρεψε «τους κατοίκους των κατεχόμενων εδαφών, συμπεριλαμβανομένης της χερσονήσου της Κριμαίας, να ακολουθήσουν τις συστάσεις των αξιωματούχων κατά τη διάρκεια των μέτρων αποκατοχής».

Επιπλέον, οι άνθρωποι θα πρέπει να «ετοιμάσουν ένα καταφύγιο βομβών, να εφοδιαστούν με επαρκή ποσότητα νερού και να φορτίσουν τα power banks αυτή την στιγμή». Ο Podolyak ολοκλήρωσε την προειδοποίησή του με τη γραμμή "Όλα θα είναι Ουκρανία".

Η προειδοποίηση έρχεται αφότου ο Podolyak ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως οι ουκρανικές αρχές αναπτύσσουν διαδρομές εκκένωσης για τους Ουκρανούς που ζουν στην Κριμαία «που θέλουν να εγκαταλείψουν τη χερσόνησο κατά τη διάρκεια της ενεργού αποκατοχής».



Το Κίεβο έχει επανειλημμένα επιμείνει ότι θεωρεί την Κριμαία, η οποία έγινε μέρος της Ρωσίας μετά από δημοψήφισμα το 2014, ως «κατεχόμενο έδαφος» και έχει δεσμευτεί να καταλάβει τη χερσόνησο «με κάθε απαραίτητο μέσο».

Η συμμαχία του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ θεωρεί επίσης πως η Κριμαία είναι «παράνομα προσαρτημένη» ουκρανική επικράτεια και ζήτησε από τη Μόσχα να επιστρέψει την περιοχή στον ουκρανικό έλεγχο. Αμερικανός αξιωματούχος είπε στο Politico τον περασμένο μήνα ότι η Ουάσιγκτον έδωσε την ευλογία της στην Ουκρανία να χτυπήσει στόχους της επιλογής της στην Κριμαία.

Η προειδοποίηση του Κιέβου προς τους κατοίκους της Κριμαίας έρχεται μετά από μήνες προειδοποιήσεων για αντεπίθεση στο νότιο τμήμα της χώρας, με την υπόσχεση να ανακτήσει ολόκληρο το Donbass, τμήματα των περιοχών Zaporozhye και Kharkov που ελέγχονται επί του παρόντος από τις ρωσικές δυνάμεις, καθώς και την Κριμαία, η οποία είναι μέρος της Ρωσίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail