Η σωστή πλευρά της Ιστορίας: Η Ουγγαρία έχει τη χαμηλότερη τιμή οικιακού αερίου στην Ευρώπη

GeriArt / pixabay
Freepen.gr - Καθώς το μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης Ευρώπης βλέπει τις τιμές του φυσικού αερίου να εκτινάσσονται στα ύψη, η Ουγγαρία έχει τις χαμηλότερες τιμές φυσικού αερίου για τα νοικοκυριά από οποιαδήποτε άλλη χώρα, σύμφωνα με ανάλυση των Financial Times.

Τα άρθρα περιγράφουν λεπτομερώς πώς η Ευρώπη βιώνει μια κρίση φυσικού αερίου που επηρεάζει ολόκληρη την ήπειρο, αλλά ορισμένες χώρες έχουν πληγεί περισσότερο από άλλες. Για παράδειγμα, το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει τιμές φυσικού αερίου που είναι 30 τοις εκατό υψηλότερες από τους Ευρωπαίους γείτονές του.

Η Ουγγαρία ήταν ακραία όσον αφορά τις τιμές του φυσικού αερίου για τα νοικοκυριά, με τη χώρα να βρίσκεται στην τελευταία θέση μιας κατάταξης που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χωρών την Ιταλία, την Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Εσθονία. Η πρόσβαση της Ουγγαρίας σε φθηνό φυσικό αέριο καθοδηγείται από την πολιτική της να διασφαλίζει σταθερό και ασφαλή ενεργειακό εφοδιασμό από τη Ρωσία. Αν και η Ουγγαρία έχει υποστηρίξει το ΝΑΤΟ και καταδικάζει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η κυβέρνηση έχει υποστηρίξει πως οι ουγγρικές οικογένειες και επιχειρήσεις δεν πρέπει να πληρώσουν το κόστος των κυρώσεων.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Ουγγαρία υπέγραψε συμφωνία που θα εξασφαλίσει ακόμη περισσότερες προμήθειες φυσικού αερίου από τη Ρωσία, με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Péter Szijjártó, να δηλώνει ότι τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, η Gazprom θα παραδίδει το πολύ 5,8 εκατομμύρια κυβικά μέτρα περισσότερο φυσικό αέριο την ημέρα στην Ουγγαρία. μέσω Σερβίας από το ποσό που καθορίζεται στη μακροπρόθεσμη σύμβασή της.

«Το αυξημένο ποσό συμβάλλει επίσης στην ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της Ουγγαρίας και στο γεγονός ότι δεν υπάρχει ανάγκη εισαγωγής περιορισμών στη χώρα λόγω έλλειψης φυσικού αερίου», έγραψε σχετικά με τη συμφωνία.

Μήπως αυτή είναι η σωστή πλευρά της Ιστορίας;  

* πληροφορίες rmx.news

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail