Η πονηρή στρατηγική της Ρωσίας στη νότια Ουκρανία

Freepen.gr - Ενώ το μέτωπο σταθεροποιήθηκε στην ανατολική Ουκρανία και καμία από τις εμπόλεμες πλευρές δεν ισχυρίζεται σημαντικές επιτυχίες, οι ρωσικοί πύραυλοι παρέχουν στις ρωσικές δυνάμεις κάποιο τακτικό πλεονέκτημα στις πρώτες γραμμές του μετώπου στις νότιες περιοχές της Ουκρανίας, αναφέρει το southfront.org.

Το βράδυ της 14ης Σεπτεμβρίου, ένα χτύπημα πυραύλων κατέστρεψε το φράγμα Karachunovskaya και ένα αντλιοστάσιο στον ποταμό Ingulets, γεγονός που προκάλεσε άνοδο της στάθμης του νερού κατά περισσότερο από 2 μέτρα πλημμυρίζοντας μια σειρά από περιοχές στην πόλη Krivoy Rog.

Στις 15 Σεπτεμβρίου, οι υδραυλικές κατασκευές στην περιοχή δέχθηκαν ξανά επίθεση κι ενώ μόλις είχε φύγει το νερό από τους δρόμους της πόλης, καθώς ένας ακόμη ρωσικός πύραυλος έπληξε ένα άλλο φράγμα στην Iskrovka στην περιοχή Kirovograd.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, δεν υπήρξαν θύματα από τις πλημμύρες.

Ο σκοπός των επιθέσεων δεν ήταν να πλημμυρίσουν οι δρόμοι του Krivoy Rog, αλλά να ανέβει η στάθμη του νερού στον ποταμό Ingulets κατάντη, όπου τρέχουν οι γραμμές του μετώπου και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προσπαθούν να εγκαταστήσουν πλωτές γέφυρες κατά μήκος του ποταμού.


Στις 16 Σεπτεμβρίου, ο τοπικός αναπληρωτής επικεφαλής της πολιτικοστρατιωτικής διοίκησης επιβεβαίωσε πως οι ουκρανικές μονάδες βρέθηκαν σε μια τακτική περικύκλωση κοντά στα σύνορα της περιοχής Kherson, στην αριστερή όχθη του ποταμού Ingulets.

Ως αποτέλεσμα της ανόδου των υδάτων, θα είναι πιο δύσκολο για τις ουκρανικές μονάδες που έχουν αναπτυχθεί στην αριστερή όχθη στην περιοχή του Davydov Brod να υποχωρήσουν ή να μεταφέρουν πυρομαχικά.

Αναφέρθηκε επίσης ότι το ουκρανικό στρατόπεδο στο Krivoy Rog πλημμύρισε. Ως αποτέλεσμα, η αποστολή ενισχύσεων από εκεί στις πρώτες γραμμές διεκόπη.

Η διαρροή του Ingulets έπαιξε σημαντικό ρόλο στις συνεχιζόμενες μάχες στις νότιες περιοχές της Ουκρανίας. Καθυστέρησε τις επιθετικές επιχειρήσεις των ουκρανικών δυνάμεων, που είχαν προετοιμαστεί από τον ουκρανικό στρατό τις τελευταίες εβδομάδες.

Στις περιοχές Αλεξάντροβκα, Ποσάντ-Ποκρόφσκι και Σνιγκίρεφκα οι μονομαχίες πυροβολικού συνεχίζονται.

Κοντά στο χωριό Andreevka, η ουκρανική επίθεση έχει σταματήσει. Τα μαχητικά των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων δεν σταματούν τα χτυπήματα στα ουκρανικά στρατεύματα κατά μήκος του διαδρόμου από την Andreevka έως το Sukhoi Stavok, όπου οι ουκρανικές μονάδες βρέθηκαν σε τακτική περικύκλωση. Δεκάδες βαριά τραυματισμένοι Ουκρανοί στρατιώτες απομακρύνονται από την περιοχή κάθε μέρα. Αναφέρεται πως η ουκρανική αεροπορία χρησιμοποιείται σε επιχειρήσεις εκκένωσης και ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν εμποδίζουν την απομάκρυνση των σορών.

Παρά τις μεγάλες απώλειες, ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να μεταφέρει αποθεματικά σε προγεφύρωμα στην αριστερή όχθη του ποταμού, προφανώς προετοιμάζοντας νέες επιθέσεις.
Στην περιοχή Olgino, οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να προχωρήσουν με πεζικό και άρματα μάχης, αλλά μονάδες Ρώσων αλεξιπτωτιστών, με την υποστήριξη του πυροβολικού και του MLRS, συνεχίζουν να αποκρούουν επιθέσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail