Ανίδεοι κι ηλίθιοι πολιτικοί δεσμευμένοι στον πυρηνικό πόλεμο - Το αδιανόητο: «χρήματα και λάθη» η κινητήρια δύναμη πίσω από την παγκόσμια ιστορία

Εξετάζεται πυρηνικός πόλεμος τόσο κατά της Κίνας όσο και της Ρωσίας

«Σε κανένα σημείο από τότε που έπεσε η πρώτη ατομική βόμβα στη Χιροσίμα στις 6 Αυγούστου 1945, η ανθρωπότητα δεν ήταν πιο κοντά στο αδιανόητο. Όλες οι διασφαλίσεις της εποχής του Ψυχρού Πολέμου, που κατηγοριοποιούσε την πυρηνική βόμβα ως "όπλο έσχατης ανάγκης", καταργήθηκαν».

Η Ρωσία έχει επισημανθεί ως "Ελλογική" αλλά "Απρόβλεπτη". Αυτό ήταν το 2002.

Michel Chossudovsky - globalresearch.ca - Παρουσίαση Freepen.gr

Σήμερα, στο αποκορύφωμα του πολέμου στην Ουκρανία, μια προληπτική πυρηνική επίθεση κατά της Ρωσίας βρίσκεται στο σχέδιο του Πενταγώνου.

Ανατινάξτε τον πλανήτη για να «Υπερασπιστείτε τη Δημοκρατία». Liz Truss: «Είμαι έτοιμη να το κάνω»

Ο Πυρηνικός Πόλεμος είναι μέρος της εκστρατείας της υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος. Μίλησε σε εκδήλωση του Συντηρητικού κόμματος στο Μπέρμιγχαμ, ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης Τζον Πιενάρ τη ρώτησε αν θα έδινε την εντολή «να εξαπολύσουν πυρηνικά όπλα» από το Trident.

Και πρόσθεσε: «Θα σήμαινε παγκόσμιο αφανισμό… «Πώς σε κάνει να νιώθεις αυτή η σκέψη;»

Η Τρας απάντησε:

«Νομίζω πως είναι σημαντικό καθήκον του πρωθυπουργού και είμαι έτοιμη να το κάνω. Είμαι έτοιμη να το κάνω».

«Μεγάλα χρήματα» και «Μεγάλη Άγνοια»

Πολιτικός οπορτουνισμός για την υποστήριξη του Αεροδιαστημικού Συγκροτήματος Πυρηνικών Όπλων: Υπάρχουν «μεγάλα χρήματα» και «μεγάλη άγνοια» πίσω από την τολμηρή δήλωση της Τρας. Το κοινό της στο Συντηρητικό Κόμμα χειροκρότησε σε χορωδία.

Η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας δεν έχει την πιο ομιχλώδη ιδέα σχετικά με τη φύση των πυρηνικών όπλων και τις καταστροφικές επιπτώσεις τους.

Επιπλέον, δε γνωρίζει τη γεωγραφία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, υποστηρίζοντας ότι το Ροστόφ του Ντον καθώς και το Βορόνεζ ανήκουν στην Ουκρανία. είναι σαν να λες πως το Μάντσεστερ ανήκει στη Σκωτία:

«… κατά τη διάρκεια της κεκλεισμένων των θυρών συνάντησή τους την Πέμπτη [11 Φεβρουαρίου 2022] ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Λαβρόφ ρώτησε την Τρας αν αναγνώριζε τη ρωσική κυριαρχία στο Ροστόφ και στο Βορόνεζ – δύο περιοχές στο νότο της χώρας όπου η Ρωσία αναπτύσσει τις δυνάμεις της».

… Ο Τρας απάντησε ότι η Βρετανία δεν θα τα αναγνώριζε ποτέ ως ρώσικα και έπρεπε να διορθωθεί από τον πρεσβευτή της». (ρεπορτάζ του Reuters)

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η Λιζ Τρας σκόρπισε τη γεωγραφία της Ρωσίας και της Ανατολικής Ευρώπης. Μια εβδομάδα νωρίτερα αναφέρθηκαν επαρκώς από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης στις 2 Φεβρουαρίου 2022:

Η Τρας,… είπε στην εκπομπή Sunday Morning του BBC ότι «παρέχουμε και προσφέρουμε επιπλέον υποστήριξη στους συμμάχους μας στη Βαλτική σε όλη τη Μαύρη Θάλασσα».
Η Λιζ Τρας (απόφοιτος της Οξφόρδης) έλαβε ένα μάθημα βασικής γεωγραφίας από τη Maria Zakharova, εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, «γιατί δε γνώριζε τη διαφορά μεταξύ της Βαλτικής και της Μαύρης Θάλασσας, που απέχουν περισσότερο από 700 μίλια μεταξύ τους».



Η Ζαχάροβα σημείωσε ότι τα βαλτικά έθνη της Εσθονίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας βρίσκονται ανοιχτά της Βαλτικής Θάλασσας, όχι της Μαύρης Θάλασσας, η οποία βρίσκεται εκατοντάδες μίλια νότια.

«Οι χώρες της Βαλτικής ονομάζονται έτσι επειδή βρίσκονται ακριβώς έξω από τις ακτές αυτής της [Βαλτικής] θάλασσας. Όχι της Μαύρης [Θάλασσας]», έγραψε η Ρωσίδα αξιωματούχος στο Facebook.

«Αν κάποιος χρειάζεται να σωθεί από οτιδήποτε, τότε είναι ο κόσμος από τη βλακεία και την άγνοια των Αγγλοσάξωνων πολιτικών».

«Ανθρωπιστικές Πυρηνικές Βόμβες»

Η Liz Truss δεν είναι η μόνη αδαής δυτική πολιτικός σε υψηλό αξίωμα που ευνοεί τη χρήση πυρηνικών όπλων. Τα τελευταία χρόνια, «Πολλοί υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί και πολιτικοί αξιωματούχοι, πολιτικοί και ειδικοί μιλούν ανοιχτά για τη δυνατότητα χρήσης πυρηνικών όπλων σε μια πρώτη επίθεση εναντίον οποιουδήποτε έθνους με πολλές προφάσεις με πυρηνικά φορτία χαμηλής απόδοσης ή υψηλής απόδοσης» Όχι Guerra Όχι ΝΑΤΟ).

Η δέσμευση για την προληπτική ανατίναξη του πλανήτη με «ανθρωπιστικά πυρηνικά», τα οποία είναι «ασφαλή για τους αμάχους» έχει γίνει μέρος μιας πολιτικής αφήγησης. Θυμίζουμε τη δήλωση της Χίλαρι Κλίντον κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2016:

«Η πυρηνική επιλογή δεν πρέπει καθόλου να αποσυρθεί από το τραπέζι. Αυτή ήταν σταθερά η θέση μου». (ABC News, 15 Δεκεμβρίου 2015)

«Ένας πυρηνικός πόλεμος μπορεί να νικηθεί»; Ανθρωπιστικές βόμβες

Θυμόμαστε την προηγούμενη ιστορική δήλωση του Ρήγκαν: « Ένας πυρηνικός πόλεμος δεν μπορεί να κερδηθεί και δεν πρέπει ποτέ να διεξαχθεί. Η μόνη αξία στα δύο έθνη μας που διαθέτουν πυρηνικά όπλα είναι να διασφαλίσουμε ότι δε θα χρησιμοποιηθούν ποτέ».

Ωστόσο, υπάρχουν ισχυρές φωνές και ομάδες λόμπι μέσα στο κατεστημένο των ΗΠΑ και στην κυβέρνηση Μπάιντεν που είναι πεπεισμένες πως «ένας πυρηνικός πόλεμος μπορεί να έχει νικητή». Η Liz Truss είναι μέρος αυτής της επικίνδυνης συναίνεσης.

Το επίκεντρο του αμερικανικού στρατιωτικού δόγματος από την κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους ήταν η ανάπτυξη των λεγόμενων «πιο χρησιμοποιήσιμων πυρηνικών όπλων».

Η αναθεώρηση της πυρηνικής στάσης του George W. Bush το 2001, η οποία εγκρίθηκε από τη Γερουσία των ΗΠΑ στα τέλη του 2002. προέβλεπε την ανάπτυξη «μιας γενιάς πιο χρησιμοποιήσιμων πυρηνικών όπλων». Συγκεκριμένα τακτικά πυρηνικά όπλα (Μίνι πυρηνικά B61-11) με εκρηκτική ικανότητα από το ένα τρίτο έως 6 φορές τη βόμβα της Χιροσίμα.

Ο όρος «πιο εύχρηστος» προέρχεται από τη συζήτηση γύρω από το NPR του 2001, το οποίο δικαιολογούσε τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων στο συμβατικό πολεμικό θέατρο με το σκεπτικό πως τα τακτικά πυρηνικά όπλα, συγκεκριμένα οι βόμβες καταστροφής με πυρηνική κεφαλή είναι, σύμφωνα με επιστημονική γνώμη με σύμβαση με το Πεντάγωνο «αβλαβή για τον γύρω πληθυσμό επειδή η έκρηξη είναι υπόγεια».

Το κόστος του «ειρηνευτικού» προγράμματος πυρηνικών όπλων της Αμερικής είναι της τάξης των 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, που εκτείνεται σε 2 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2030.

Και υπάρχουν πολλά χρήματα πίσω από το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων του Τζο Μπάιντεν ύψους 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων:

«Αλλά, αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι αυτή η τρέλα του φόνου και του θανάτου, εκτός από το ότι δίνει στις εταιρείες που κατασκευάζουν αυτά τα όπλα τεράστια χρηματικά ποσά. Και ήταν ο Ομπάμα που συμφώνησε να ξοδέψει 1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα 30 χρόνια για να αντικαταστήσει κάθε πυρηνικό όπλο, πύραυλο, πλοίο, αεροπλάνο. Και να τα ξαναφτιάξω όλα καινούργια, για ποιο λόγο; Χωρίς λόγο! Είναι καθαρή πυρηνική τρέλα. Είναι πυρηνική τρέλα!». (Helen Caldicott )

Σε σχέση με τη συνεχιζόμενη κρίση στην Ουκρανία, είναι η κυβέρνηση Μπάιντεν δεσμευμένη στη χρήση πυρηνικών όπλων ως μέσου ειρήνης;

Τα ειρηνευτικά πυρηνικά όπλα έχουν γίνει σημείο συζήτησης μεταξύ αδαών και διεφθαρμένων πολιτικών, οι οποίοι πιστεύουν πως ο προληπτικός πυρηνικός πόλεμος είναι ένα ανθρωπιστικό εγχείρημα που προστατεύει τη δημοκρατία.

Flash Back. Άλλος ένας ψεύτης και αδαής. Ξεκίνησε με τον Χάρι Τρούμαν

 

«Ανακαλύψαμε την πιο τρομερή βόμβα στην ιστορία του κόσμου. Μπορεί να είναι η καταστροφική πυρκαγιά που προφητεύτηκε στην εποχή της κοιλάδας του Ευφράτη, μετά τον Νώε και την υπέροχη Κιβωτό του…. Αυτό το όπλο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί εναντίον της Ιαπωνίας… [Εμείς] θα το χρησιμοποιήσουμε έτσι ώστε στόχος να είναι στρατιωτικοί στόχοι και στρατιώτες και ναύτες και όχι γυναίκες και παιδιά. Ακόμα κι αν οι Ιάπωνες είναι άγριοι, αδίστακτοι, ανελέητοι και φανατικοί, εμείς ως ηγέτης του κόσμου για την κοινή ευημερία δεν μπορούμε να ρίξουμε αυτή τη φοβερή βόμβα στην παλιά πρωτεύουσα ή στη νέα. … Ο στόχος θα είναι καθαρά στρατιωτικός… Φαίνεται πως είναι το πιο τρομερό πράγμα που έχει ανακαλυφθεί ποτέ, αλλά μπορεί να γίνει το πιο χρήσιμο».

(Πρόεδρος Χάρι Σ. Τρούμαν, Ημερολόγιο, 25 Ιουλίου 1945 )

Θυμηθείτε τη Χιροσίμα: «Μια στρατιωτική βάση» σύμφωνα με τον Χάρι Τρούμαν

«Ο κόσμος θα σημειώσει ότι η πρώτη ατομική βόμβα έπεσε στην στρατιωτική βάση της Χιροσίμα. Αυτό συνέβη γιατί θέλαμε σε αυτή την πρώτη επίθεση να αποφύγουμε, στο μέτρο του δυνατού, τη δολοφονία αμάχων» (Ο Πρόεδρος Χάρι Σ. Τρούμαν σε ραδιοφωνική ομιλία στο Έθνος, 9 Αυγούστου 1945).

[Σημείωση: η πρώτη ατομική βόμβα έπεσε στη Χιροσίμα στις 6 Αυγούστου 1945. Το δεύτερο στο Ναγκασάκι, στις 9 Αυγούστου, την ίδια μέρα με την ομιλία του Τρούμαν στο ραδιόφωνο στο Έθνος] 

Το αδιανόητο: Τα λάθη είναι μια κινητήρια δύναμη πίσω από την παγκόσμια ιστορία

Οι «επιθετικές» στρατιωτικές ενέργειες που χρησιμοποιούν πυρηνικές κεφαλές περιγράφονται πλέον ως πράξεις «αυτοάμυνας». Δεν μπορεί να αποκλειστεί ένας τυχαίος πυρηνικός πόλεμος που θα αποδοθεί σε αδαείς, ηλίθιους και διεφθαρμένους πολιτικούς.

«Η απειλή ενός ολοκληρωτικού πυρηνικού πολέμου που μπορεί να ξεσπάσει πολύ εύκολα είτε λόγω σκόπιμων ενεργειών οποιουδήποτε κράτους πυρηνικών όπλων είτε λόγω ακούσιου, ανθρώπινου, τεχνικού ή άλλου λάθους.

Μην ψηφίζετε την αδαή Liz που θα μπορούσε να οδηγήσει τη Βρετανία και τον κόσμο στο αδιανόητο, έναν πυρηνικό πόλεμο που απειλεί το μέλλον της ανθρωπότητας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail