Προσοχή στη δήλωση του πρωθυπουργού διότι τίποτε δεν είναι εξ ορισμού αθώο…

Η αιφνίδια δήλωση του πρωθυπουργού ο οποίος απευθυνόμενος στον Ερντογάν από το βήμα της ΔΕΘ είπε το γνωστό: «Νταηλίκια γιόκ με την Ελλάδα», δεν ήταν μια τυχαία δήλωση και δεν αρκεί να την προσεγγίσουμε με πανηγυρισμούς και τυμπανοκρουσίες…

Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, εργαλειοποιείται αυτήν την στιγμή από τους Αμερικανούς, σε μια προσπάθεια εξώθησης του Ερντογάν σε απονενοημένο τυχοδιωκτισμό που θα σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους του και θα δρομολογήσει μια ευρύτατη ανασύνταξη στην πολιτική ηγεσία της γειτονικής χώρας.

Η φιλοδοξία των Αμερικανών, είναι να προκύψει μέσα από αυτήν την διεργασία ένα κυβερνητικό σχήμα που θα λειτουργήσει περισσότερο πειθαρχημένα και λιγότερο ανταγωνιστικά στην Αμερικανική περιφερειακή στρατηγική, με πυρήνα το δίδυμο των Κιλιντσάρογλου – Αξενέρ, οι οποίοι βεβαίως κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να ενθαρρύνουν το αμετάκλητο βήμα του Ερντογάν προς το απονενοημένο.

Το εάν τελικά θα παγιδευτεί ο Ερντογάν στην περιδίνηση του θυμικού και των μεγαλοϊδεατικών ονειρώξεών του, παρασυρμένος σε μια άτσαλη επιθετική πρωτοβουλία ή εάν θα περιμένει ροκανίζοντας τον χρόνο προκειμένου να έρθει η κατ’ αυτόν κατάλληλη στιγμή προκειμένου να υλοποιήσει μέρος των απειλών του ΚΑΙ στο πεδίο, είναι κάτι που...

μένει να αποδειχτεί. Για μας, αυτό που έχει σημασία, είναι να παραμείνουμε σε μια κατά το δυνατόν νηφάλια προσέγγιση των γεγονότων, διότι αυτό που οφείλουμε να έχουμε απολύτως ξεκαθαρισμένο στο μυαλό μας, είναι:
  • Πρώτον: Ότι η Αμερικανική στρατηγική στην πορεία της υλοποίησής της, ΔΕΝ ταυτίζεται και ΔΕΝ προκύπτει από πουθενά ότι θα εξυπηρετήσει τα εθνικά μας συμφέροντα σε τελευταία ανάλυση. Και
  • Δεύτερον: Ότι αν δεν αντιμετωπιστεί πλήρως και αποφασιστικά κάθε εκδήλωση τουρκικού τυχοδιωκτισμού, το αποτέλεσμά του θα καταστεί μη αναστρέψιμο και θα αποτελέσει την πρώτη πίστωση σε είδος με την οποία θα προικοδοτηθεί δια χειρός των Αμερικανών, η νέα πολιτική τάξη που θα προκύψει στην Τουρκία στην μετά Ερντογάν εποχή.

Είναι λοιπόν φανερό ότι η δήλωση του πρωθυπουργού, όσο και αν χαϊδεύει τα αυτιά όλων μας… Όσο και αν το άκουσμά της συνιστά μια υπεύθυνη Εθνική απάντηση η οποία θα έπρεπε από καιρό να επιστρατεύεται και να τσαλακώνει συστηματικά τους τουρκικούς τσαμπουκάδες, εν τούτοις δεν μπορεί και δεν θα πρέπει να αξιολογηθεί αποσπασματικά και ξεκομμένα από την συνολική κατάσταση που διαμορφώνεται αυτήν την στιγμή στο Αιγαίο και στην ΝΑ Μεσόγειο. Άλλωστε…

Η πρωθυπουργική δήλωση ήταν ακόμη νωπή στα αυτιά όλων μας, όταν είχε ήδη αρχίσει να βρίσκεται σε εξέλιξη, μια νέα ακραία τουρκική προβοκάτσια στα νερά της Τενέδου.

Η πρωθυπουργική δήλωση έχει απωλέσει ήδη ένα μεγάλο μέρος από τον δυναμισμό της, από την στιγμή που θα πρέπει να συνεκτιμηθεί σε ένα περιβάλλον αυξημένων - ΚΑΙ ποσοτικά αλλά ΚΑΙ ποιοτικά - προκλήσεων που ξετυλίγονται καθημερινά σε ολόκληρο το εύρος του Αρχιπελάγους και αυτός ο απολεσθείς δυναμισμός θα πρέπει να αναπληρωθεί ταχύτατα .

Η πρωθυπουργική δήλωση - εάν δεν θέλουμε να επανέλθουν τα πράγματα στο φαιδρό καθεστώς που τροφοδότησαν οι γιαλατζί λεονταρισμοί Καμμένου κατά την διάρκεια της ανεκδιήγητης θητείας του - θα πρέπει να λειτουργεί σε ένα περιβάλλον αυξημένης αποφασιστικότητας, έτσι ώστε την επόμενη στιγμή και στην επόμενη σοβαρή πρόκληση, να αποδείξει εμπράκτως την βασιμότητα και την πολιτική όσο και επιχειρησιακή της ισχύ.

Εάν αυτά δεν συμβούν, τότε είναι βέβαιο ότι πίσω από τα φτηνά πρωθυπουργικά επικοινωνιακά ταρατατζούμ, βρίσκεται σε εξέλιξη ένας ακόμη Αμερικανικός πειραματισμός που έχει εργαλειοποιήσει πλήρως την χώρα και ξεδιπλώνεται σταδιακά και σε απόλυτη συνεννόηση με συγκεκριμένα πολιτικά κέντρα εντός της Τουρκικής επικράτειας.

Είναι ένας πειραματισμός που τίθεται σε εφαρμογή με το αζημίωτο για τους Αμερικανούς, με πολλαπλά πιθανολογούμενα ωφελήματα για το Τουρκικό πολιτικό κατεστημένο, αλλά και με ιδιαίτερα αυξημένα ρίσκα για την πατρίδα μας, στην περίπτωση που η πολιτική ηγεσία του τόπου ολιγωρήσει και δεν εναρμονίσει πλήρως την πολιτική και επιχειρησιακή της αποφασιστικότητα, με το πνεύμα της συγκεκριμένης δήλωσης, που έχει αρχίσει ήδη να σηματοδοτεί μια νέα κατάσταση ήδη από την επόμενη μέρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail