Η Γερμανία αντιμετωπίζει κύμα χρεοκοπιών, προειδοποιεί βουλευτής

planet_fox / pixabay
Freepen.gr -
Η Γερμανία αντιμετωπίζει ένα κύμα χρεοκοπιών ως αποτέλεσμα της πολιτικής των κυρώσεων έναντι της Ρωσίας, προειδοποίησε την Πέμπτη ο πρόεδρος της επιτροπής ενέργειας της Bundestag, Κλάους Ερνστ.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο αριστερός πολιτικός αναφέρθηκε σε προηγούμενες δηλώσεις του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς ότι οι κυρώσεις δεν πρέπει να πλήξουν την Ευρώπη περισσότερο από τη ρωσική ηγεσία. «Έχουμε επιβάλει επτά πακέτα κυρώσεων και η Gazprom πραγματοποιεί κέρδη ρεκόρ. Ταυτόχρονα απειλούμαστε με κύμα χρεοκοπιών. Επομένως: διαπραγματευτείτε με τη Ρωσία με ανοιχτό μυαλό», προέτρεψε ο Ερνστ.

Με τις τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας να εκτινάσσονται στα ύψη, η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ, προβλέπεται να συρρικνωθεί το 2023. Σύμφωνα με τη δεξαμενή σκέψης Ifo Institute for Economic Research, με έδρα το Μόναχο, η ενεργειακή κρίση «σπέρνει τον όλεθρο» στη γερμανική οικονομία και θα μπορούσε να οδηγήσει σε πτώση 0,3% του ΑΕΠ το επόμενο έτος.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, μια άλλη αριστερή γερμανίδα πολιτικός, η Σάχρα Βάγκενκνεχτ, επέκρινε την κυβέρνηση πως κατάφερε να εμπλέξει τη χώρα σε έναν πλήρη «οικονομικό πόλεμο» με τον κορυφαίο προμηθευτή ενέργειας της, τη Ρωσία. Ανέφερε επίσης μιλώντας στην Bundestag ότι οι κυρώσεις στη Ρωσία είναι «μοιραίες» για την ίδια τη Γερμανία.

Με τις τιμές της ενέργειας εκτός ελέγχου, η οικονομία της χώρας σύντομα «θα είναι απλώς μια υπενθύμιση των παλιών καλών εποχών», προειδοποίησε η βουλευτής, καθώς ζήτησε να ακυρωθούν οι περιορισμοί ενώ συμμετείχε σε συνομιλίες με τη Μόσχα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail