Η Τουρκία γίνεται ασφαλές καταφύγιο για τους Ρώσους που διαφεύγουν από κυρώσεις

Servetphotograph / pixabay
Freepen.gr -
Οι Ρώσοι που διαφεύγουν από τον αντίκτυπο των κυρώσεων και τη μερική επιστράτευση του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν έχουν βρει ένα ασφαλές καταφύγιο στην Τουρκία, όπως φαίνεται από την αύξηση του αριθμού των ρωσικών εταιρειών στη χώρα και την επισκεψιμότητα ιστοσελίδων ακινήτων που λαμβάνουν από τη Ρωσία, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού ιστότοπου Türkiye, ο αριθμός των ρωσικών εταιρειών στην Τουρκία έφτασε τις 720 το πρώτο εξάμηνο του 2022 σε σύγκριση με 29 το 2018, 27 το 2019, 33 το 2020 και 39 το 2021.

Οι Ρώσοι έχουν μεταφέρει τις επενδύσεις τους στην Τουρκία λόγω των δυτικών κυρώσεων και συναλλάσσονται με την Ευρώπη μέσω της Τουρκίας, ανέφερε η Türkiye, επικαλούμενη παίκτες στην αγορά.

Σύμφωνα με την Türkiye, τα logistics, τα πετροχημικά, ο σίδηρος και ο χάλυβας, η αυτοκινητοβιομηχανία και η κλωστοϋφαντουργία είναι οι κορυφαίοι τομείς για ρωσικές επενδύσεις στην Τουρκία.

Οι επενδύσεις δεν είναι το μόνο που φθάνει στην Τουρκία από τη Ρωσία, με ένα ρεύμα Ρώσων να ξεχύνεται στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη εβδομάδα αφού η Ρωσία κήρυξε τη μερική επιστράτευση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού ιστότοπου Dünya, η ήδη αυξανόμενη ρωσική ζήτηση για στέγαση στην Τουρκία αναζωογονήθηκε μετά το κάλεσμα επιστράτευσης του Πούτιν.

Ο αριθμός των Ρώσων που αναζητούν στέγη σε τουρκικούς ιστότοπους ακινήτων αυξήθηκε κατά 94 τοις εκατό στις 24 Σεπτεμβρίου σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την Dünya. Επίσης πλούσιοι Ρώσοι ρίχνουν χρήματα σε ακίνητα στην Τουρκία, αναζητώντας ένα ασφαλές καταφύγιο από τις επιπτώσεις της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία, λένε πολλές εταιρείες διαχείρισης ακινήτων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail