Ο Μεντβέντεφ απαντά στην απειλή «καταστροφικού χτυπήματος» από τον πρώην στρατηγό των ΗΠΑ

Sputnik / Ekaterina Shtukina
Η Μόσχα μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα για να υπερασπιστεί το έδαφός της, συμπεριλαμβανομένων των δημοκρατιών του Ντονμπάς και των περιοχών Ζαπορόζιε και Χερσώνα, εάν αποφασίσουν να ενταχθούν στη Ρωσία, δήλωσε την Πέμπτη ο πρώην πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Προειδοποίησε επίσης ότι «οι ανόητοι συνταξιούχοι» του δυτικού στρατού δεν πρέπει να σκέφτονται χτυπήματα στις ναυτικές βάσεις της Μόσχας στη Μαύρη Θάλασσα.

Γράφοντας στο Telegram την Πέμπτη, ο Μεντβέντεφ τόνισε πως τα δημοψηφίσματα, που είχαν προγραμματιστεί για μεταξύ 23 και 27 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν σίγουρα και «οι δημοκρατίες του Ντονμπάς και άλλα εδάφη θα γίνουν δεκτά στη Ρωσία».

Ο πρώην πρόεδρος συνέχισε λέγοντας ότι ο ρωσικός στρατός θα «ενίσχυε σημαντικά» την άμυνα όλων των ενσωματωμένων εδαφών. Πρόσθεσε πως για να υπερασπιστεί τα εδάφη της, η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει «όχι μόνο τις δυνατότητες επιστράτευσής της, αλλά και οποιαδήποτε ρωσικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων των στρατηγικών πυρηνικών όπλων».

Χωρίς να κατονομάσει, ο Μεντβέντεφ προειδοποίησε ότι «οι ανόητοι συνταξιούχοι με ρίγες στρατηγών» δεν πρέπει να επιχειρήσουν να εκφοβίσουν τη Μόσχα υποστηρίζοντας πως το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να επιτεθεί στην Κριμαία, μια χερσόνησο που με συντριπτική πλειοψηφία ψήφισε να ενωθεί με τη Ρωσία το 2014 μετά το πραξικόπημα στο Κίεβο.

«Οι υπερηχητικοί [πύραυλοι] είναι βέβαιο ότι θα χτυπήσουν στόχους στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ πολύ πιο γρήγορα», προειδοποίησε, προσθέτοντας πως «το δυτικό κατεστημένο και οι πολίτες του ΝΑΤΟ πρέπει να καταλάβουν ότι η Ρωσία έχει επιλέξει τον δικό της δρόμο» και «δεν υπάρχει τρόπος επιστροφής» .

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail