Οι Σύριοι μισθοφόροι θέλουν να φύγουν από τη Λιβύη αλλά η Τουρκία τους κρατά στα στρατόπεδα!

Freepen.gr - Σύριοι μαχητές που πολέμησαν για την Τουρκία στη Λιβύη θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, αλλά η Άγκυρα αρνείται να τους αφήσει να φύγουν, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) στις 4 Σεπτεμβρίου.

«Η Τουρκία συνεχίζει να αρνείται να επιστρέψει μισθοφόρους στη Συρία, παρά τις απαιτήσεις των μισθοφόρων να πάνε σπίτι τους, υπό το φως των χαμηλών μηνιαίων μισθών και της κακομεταχείρισης από τους διοικητές», ανέφερε στην έκθεσή της η ομάδα παρακολούθησης που εδρεύει στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τουρκία δεν έχει πληρώσει τους μαχητές για περισσότερο από έξι μήνες. Ο τουρκικός στρατός κρατά τους μαχητές κλεισμένους μέσα στα στρατόπεδά τους, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται γύρω από την πρωτεύουσα της Τρίπολης. Όποιος επιχειρεί να δραπετεύσει υπόκειται σε σοβαρή τιμωρία, συμπεριλαμβανομένων βασανιστηρίων.

Μεταξύ 2019 και 2020, η Τουρκία έστειλε χιλιάδες Σύρους πληρεξουσίους της στη Λιβύη για να υποστηρίξουν την πλέον ανενεργή Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας ενάντια στον Λιβυκό Εθνικό Στρατό.
Σύμφωνα με το SOHR, περισσότεροι από 7.000 Σύριοι μαχητές εξακολουθούν να αναπτύσσονται στη Λιβύη υπό τη διοίκηση του τουρκικού στρατού μέχρι σήμερα.

Η Τουρκία πιθανότατα σχεδιάζει να διατηρήσει τους Σύριους εξτρεμιστές της στη Λιβύη έως ότου σχηματιστεί εκεί μια φιλική κεντρική κυβέρνηση και ένοπλες δυνάμεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail