Βαράνε τα κανόνια στην Ευρώπη: Γερμανός φούρναρης πρέπει να πληρώσει πάνω από 300.000 ευρώ για αέριο

Pexels/Pixabay.com
Freepen.gr - Η ενεργειακή εταιρεία Eon απαιτεί σημαντικά υψηλότερο λογαριασμό φυσικού αερίου από τον φούρναρη του Ανόβερου, Eckehard Vatter. Απαιτεί περίπου 330.000 ευρώ από τον επιχειρηματία για την κατανάλωση φυσικού αερίου του τελευταίου τετραμήνου. Επιπλέον, θα πρέπει να πληρώσει το ποσό εντός 14 ημερών.

«Είναι τρελοί;» αντέδρασε αγανακτισμένος, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild. «Πριν από ένα χρόνο ήταν 5.856 ευρώ το μήνα σε κόστος φυσικού αερίου για τους μεγάλους φούρνους και τη θέρμανση μας».

Ο προϊστάμενος της οικογενειακής επιχείρησης, που λειτουργεί από το 1955, ανέφερε μια σύμβαση που είχε συναφθεί προηγουμένως με εγγύηση τιμής μέχρι το τέλος του 2023 αλλά τερματίστηκε ξαφνικά. Τώρα ο νέος προμηθευτής ενέργειας του απαιτεί αύξηση της τιμής κατά 1.200 τοις εκατό . Στον Vatter δε δόθηκε λόγος για την αυξημένη τιμή.

Δεδομένου ότι το μεγάλο αρτοποιείο του λειτουργεί ως βιοτεχνική επιχείρηση βάσει του εμπορικού νόμου, δε λαμβάνει καμία υποστήριξη από το κράτος, αν και ισχυρίζεται ότι έχει πληρώσει περίπου 19,9 εκατ. ευρώ φόρους τα τελευταία χρόνια. Γι' αυτό ο Vatter συμμετείχε πρόσφατα σε μια διαδήλωση στο Ανόβερο με περίπου 1.000 συναδέλφους. Αυτό έγινε με το σύνθημα «σύντομα θα σβήσει ο φούρνος!».

* πληροφορίες jungefreiheit.de

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail