Επιδότηση 25.000 ευρώ για την απόκτηση πρώτης κατοικίας!

Το στεγαστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης χορήγηση άτοκων δανείων για αγορά ή επισκευή κτιρίου, επιδότηση ενοικίου, αλλά και (σχεδόν) δωρεάν παραχώρηση ακινήτων

Από: sofokleousin.gr

Την επιδότηση με ποσό ύψους 25.000 ευρώ των νέων ζευγαριών για την απόκτηση πρώτης κατοικίας, καθώς και επιδοτούμενα επιτόκια για τη λήψη στεγαστικού δανείου θα προβλέπει μεταξύ των άλλων το στεγαστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης που θα εξαγγείλει το βράδυ στα εγκαίνια της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός.

Οι ανακοινώσεις σχετικά με τη στεγαστική πολιτική, θα κινούνται στο πλαίσιο των αποθεμάτων ύψους 1,5 δισ. ευρώ, που διαθέτει η ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), ποσό το οποίο θα διατεθεί στο σύνολό του για διάφορες παρεμβάσεις, που θα αφορούν στην απόκτηση στέγης.

Το πλέγμα των παρεμβάσεων θα περιλαμβάνει επίσης, χορήγηση άτοκων δανείων για αγορά ή επισκευή κτιρίου, επιδότηση ενοικίου, αλλά και (σχεδόν) δωρεάν παραχώρηση ακινήτων που σήμερα ανήκουν στο δημόσιο ή σε φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά στην άμεση επιδότηση, αυτή θα αφορά στα νέα ζευγάρια και θα αποτελέσει κίνητρο ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν δική τους στέγη. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι οποίες θα εξειδικευτούν στο επόμενο διάστημα από τη ΔΥΠΑ και το υπουργείο Εργασίας τα βασικά χαρακτηριστικά του μέτρου θα είναι:

  1.     Το ποσό της επιδότησης θα είναι 25.000 ευρώ για το ζευγάρι, το οποίο θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ, για κάθε προστατευόμενο μέλος.
  2.     Θα καταβάλλεται αυστηρά μόνο για την αγορά κατοικίας.
  3.     Θα υπάρχουν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τη λήψη της επιδότησης.
  4.     Θα υπάρχουν και ηλικιακά κριτήρια με τον «κόφτη» να τοποθετείται στα 30 ή 35 έτη.

Επιδότηση ενοικίου

Συγχρόνως θα ανακοινωθεί η επιδότηση ενοικίου, μέσω του ΟΠΕΚΑ, η οποία θα απευθύνεται σε νέα ζευγάρια με ισχυρότερη επιδότηση, αλλά και σε ευρύτερες ομάδες πολιτών.

Σίγουρα θα είναι δικαιούχοι, όσοι σήμερα λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, αλλά το εισοδηματικό όριο θα αυξηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, η επιδότηση είναι έως τα 210 ευρώ το μήνα και καλύπτει μόνο όσους δηλώνουν εισόδημα έως 7.000 ευρώ ετησίως.

Παραχώρηση δημοσίων ακινήτων

Ακόμη των κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει τις ακόλουθες παρεμβάσεις:

  •     Την αξιοποίηση δημοσίων ακινήτων τα οποία σήμερα αναξιοποίητα. Αφού αναβαθμιστούν θα μπορούν να δοθούν σε νέα ζευγάρια, τα οποία θα καταβάλλουν ένα χαμηλό (συμβολικό ενοίκιο) ανάλογα με την περιοχή στην οποία βρίσκονται τα ακίνητα. Τα ενοίκια που καταβάλλουν, θα αθροίζονται και σε κάποια χρόνια θα μπορούν να αποκτήσουν το ακίνητο που διαμένουν, με τίμημα από το οποίο θα αφαιρεθούν τα ενοίκια.
  •     Θα προωθηθούν συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να υπάρξει ανέγερση κατοικιών, υπό μορφή οικιστικών συγκροτημάτων, σε δημόσιες εκτάσεις. Κατόπιν, ο ιδιώτης θα λαμβάνει τα μισά ακίνητα και τα υπόλοιπα περνούν στην ιδιοκτησία της ΔΥΠΑ η οποία θα τα διαθέτει σε πολίτες, με έμφαση στα νέα ζευγάρια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail