Η Ευρώπη δεν μπορεί να εγκαταλείψει το ρωσικό αέριο έως το 2027

Αlexander Reka/ΤΑSS
Freepen.gr -
Είναι πολύ πιθανό η Ευρώπη να μην μπορέσει να καταργήσει το ρωσικό αέριο ακόμη και μέχρι το 2027, δήλωσε στο TASS ο υπουργός Ενέργειας Νικολάι Σουλγκίνοφ στη συνέντευξη στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ.

"Για τον σκοπό αυτό, πρέπει να είναι βέβαιοι ότι θα μπορούν να το κάνουν μέχρι το 2027. Η κατάσταση με τις τιμές spot αποδεικνύει πως αυτό δεν είναι τόσο απλό. Η Ευρώπη δύσκολα μπορεί να βασιστεί σε κάποιον εκτός από τις ΗΠΑ, οι οποίες κλιμακώνουν την παραγωγή LNG", είπε ο Σουλγκίνοφ.

"Πιστεύω ότι ο επερχόμενος χειμώνας θα δείξει πόσο αληθινή είναι η πίστη τους στην πιθανότητα απόρριψης του ρωσικού φυσικού αερίου. Αυτό θα οδηγήσει στην πραγματικότητα σε παύση της βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένης της χημικής, και στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με αέριο. Αυτή θα είναι μια εντελώς νέα ζωή. Πιστεύω ότι, πιθανότατα, δεν θα καταφέρουν να εγκαταλείψουν [το ρωσικό αέριο ], αυτό δεν είναι πολύ βιώσιμο για αυτούς», πρόσθεσε.
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail