Ο φόβος της ήττας στις εκλογές του 2023 οδηγεί τον Ερντογάν σε ακραίες και επικίνδυνες πρακτικές…

Ο φόβος της ήττας στις εκλογές του 2023 οδηγεί τον Ερντογάν σε ακραίες και επικίνδυνες πρακτικές…

– Ο Ερντογάν προσπαθεί να παρουσιάσει την Ελλάδα ως απάνθρωπη χώρα που καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα. Έχει ετοιμο το αφήγημα η Τουρκία όπως τότε το 1974 με την εισβολή στην Κύπρο; 

–Σε συναγερμό οι Ένοπλες Δυνάμεις 

Ανθελληνικό παραλήρημα Ερντογάν από το βήμα της Γ.Σ. του ΟΗΕ

Από: Το Παρόν

Τελευταία ακραία και ωμή επίθεση του Τούρκου Πρόεδρου απο το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ όπου σε ένα ανθελληνικό παραλήρημα Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα για “εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας” όπως ανέφερε χαρακτηριστικά! Ποιος μας κατηγόρησε; Ο Πρόεδρος της Τουρκίας που η χώρα του αφήνει τα κυκλώματα να εξοπλίζονται με λέμβους και ιστιοφόρα να στοιβάζουν κατατρεγμένους και πονεμένους ανθρώπους να εργαλειοποιεί δηλαδή την μετανάστευση και αξίζει εδώ να σημειώσουμε πως σε κάποιες χωρες όπως η Συρία και η Λιβύη απο όπου προέρχονται πολλοί μετανάστες, η Τουρκία συμμετέχει με πολεμικές επιχειρήσεις στο όνομα της… καταπάτησης της τρομοκρατίας…

Έτσι ο Πρόεδρος της γείτονας χώρας κατηγόρησε την Ελλάδα πως «…μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων με τις παράνομες και απερίσκεπτες απωθήσεις της». Εκτός από τις «απάνθρωπες επαναπροωθήσεις» παράτυπων μεταναστών στο Αιγαίο.

Ενώ κατά τη διάρκεια της επιστροφής του από τη Νέα Υόρκη ο Τούρκος πρόεδρος απευθυνόμενος στους εκπροσώπους του Τύπου απάντησε και στις αιτιάσεις του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια για την ελληνική μειονότητα στην Τουρκία. «Δεν υπήρξαμε η κυβέρνηση που να θέλει τη μείωση του ελληνικού πληθυσμού στην Τουρκία. Αντίθετα, όταν είχα ταξιδέψει στην Τένεδο και Ιμβρο, για παράδειγμα, πάντα ρωτούσα τους ελάχιστους Έλληνες που ζούσαν εκεί. “Πού είναι τα παιδιά σου;”. “Στην Αμερική”, μου είπαν. Τους είπα: “Φέρτε τους να ζήσουν εδώ”. “Δεν μπορώ να φέρω το παιδί μου από την Αμερική”, μου απάντησαν. Τι δείχνει αυτό; Σημαίνει ότι δεν έχει καμία επιθυμία ή κόπο να ζήσει στην Τουρκία. Αν μη τι άλλο, η πόρτα μας είναι ανοιχτή. Θα δίναμε υπηκοότητα σε αυτό το παιδί αν δεν είχε υπηκοότητα. Στην πραγματικότητα, είχε πολύ νόημα μια φορά, η οικογένειά του δεν επέτρεψε σε κάποιον να παντρευτεί μια Τουρκάλα. Είπα, “αν μου ζητήσετε βοήθεια, θα προσπαθήσω”.

Έχει ετοιμο το αφήγημα η Τουρκία όπως τότε το 1974;

Και συνέχισε… “η Ελλάδα εφαρμόζει και «καταπιεστικές πολιτικές διακρίσεων» σε βάρος της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας», πρόσθεσε ο Ερντογάν. «Αναμένουμε από την Ελλάδα να αφήσει στην άκρη την πολιτική της έντασης και των προκλήσεων και να ακούσει τις εκκλήσεις μας για συνεργασία και αλληλεγγύη», πρόσθεσε. Μάλιστα, αφού έδειξε και φωτογραφίες των νεκρών παιδιών κάλεσε τον ΟΗΕ να πει «stop» στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει η Ελλάδα.  «Η Ελλάδα διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Οι Έλληνες τυραννούν τους πρόσφυγες στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Δεν θελουμε τα πτώματα παιδιών σαν τον Αϊλάν να ξεβράζονται στις ακτές μας. Η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο. Δυο μικρά παιδιά έχασαν την ζωή τους γιατί η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες τους. Είναι η ώρα για την ΕΕ και τον ΟΗΕ να πουν stop σε τέτοια εγκλήματα, που είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σκληρή απάντηση απο τον Ν. Δένδια

Ο Έλληνα υπΕΞ απάντησε άμμεσα και με σκληρή γλώσσα: “Η μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα ευημερεί… το δείχνουν οι αριθμοί! Να μας απαντήσει τι συνέβη στη ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη και πώς η ακμάζουσα – άνω των 100 χιλιάδων κάποτε – μειονότητα, σήμερα έχει περιοριστεί σε λιγότερους από 5.000 ανθρώπους…” «Η χώρα η οποία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό θέτοντας σε κίνδυνο δεκάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, έρχεται να κατηγορήσει την Ελλάδα ακόμη και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, χρησιμοποιώντας μάλιστα ψευδή στοιχεία».

«Η χώρα η οποία ευθέως απειλεί με πόλεμο, η χώρα η οποία έχει εκδώσει casus belli, η χώρα η οποία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου έρχεται να μιλήσει για σχέσεις καλής γειτονίας.» «Η χώρα η οποία κατέχει εδάφη ξένων χωρών, μεταξύ των οποίων της Κυπριακής Δημοκρατίας, έρχεται να μιλήσει για συνθήκες ασφάλειας και συνεννόησης στην Ανατολική Μεσόγειο», όπως καταγγέλλει ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας. «Αυτό που έχουμε να απαντήσουμε είναι ότι καλά θα κάνει η Τουρκία να σέβεται το διεθνές δίκαιο και να επανέλθει το συντομότερο τουλάχιστον στον χώρο της λογικής», σημείωσε ο κ. Δένδιας.

Κυρ. Μητσοτάκης: Η αμφισβήτηση της κυριαρχίας Δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή…

Ενω μια μέρα αργότερα απάντησε και ο πρωθυπουργός: «Κανένας δεν πρόκειται να κάνει μπούλινγκ στην Ελλάδα. Τα υπόλοιπα την Παρασκευή στον ΟΗΕ», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε γεύμα που παρέθεσαν προς τιμήν του ομογενειακές οργανώσεις στη Νέα Υόρκη.

Παράλληλα σε συνέντευξη στην τηλεόραση του πρακτορείου Bloomberg παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη ανέφερε ότι: “Η αμφισβήτηση της κυριαρχίας ενός συμμάχου στο ΝΑΤΟ είναι προφανώς απαράδεκτη. Δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή από την Ελλάδα, και ουσιαστικά δείχνει την Τουρκία ως μια χώρα που δεν είναι πλέον μέρος αυτού που συνηθίζουμε να αποκαλούμε, Δυτική συμμαχία”.


Σχεδιάζει αποκλεισμό νησιών;

Πληθαίνουν οι πληροφορίες αλλά και οι ενδείξεις ότι η κλιμάκωση των προκλήσεων εκ μέρους της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο που καταληκτικό στόχο έχει τη δημιουργία ενός θερμού επεισοδίου. Με απώτερο σκοπό την ανατροπή των δεδομένων (ισορροπιών) στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου.

Το ίδιο ακριβώς σχέδιο υπηρετεί και η ακραία επιθετική ρητορική εναντίον της Ελλάδας που έχει υιοθετήσει ο Τ. Ερντογάν αλλά και η πολιτική – στρατιωτική ηγεσία της γειτονικής χώρας. Ανεβάζουν κατακόρυφα την ένταση στις σχέσεις με την Ελλάδα ούτως ώστε να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την πρόκληση ενός θερμού επεισοδίου, το οποίο, με την πόλωση που επικρατεί, μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε πολεμική σύγκρουση, που μπορεί να έχει ακόμη και τη μορφή επίθεσης ή απόβασης σε ελληνικό έδαφος και θα αποτελέσει αναμφισβήτητα την αιτία για μια πολεμική σύρραξη, με απρόβλεπτες εξελίξεις και συνέπειες.

Ένα από τα ακραία σενάρια που αντιμετωπίζει η ηγεσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι το ενδεχόμενο η Τουρκία να επιχειρήσει με τις ναυτικές δυνάμεις της να αποκλείσει κάποιο από τα κατοικημένα νησιά του Αιγαίου, ούτως ώστε να μην έχουν καμιά πρόσβαση ή επικοινωνία οι Αρχές της χώρας μας. Αμφισβητώντας έτσι στην πράξη την κυριαρχία τους, κάτι που κάνει μέχρι με τις διαδοχικές δηλώσεις του ο Τ. Ερντογάν και άλλοι τούρκοι αξιωματούχοι.


Αυτό ακριβώς υπονοεί ο Τ. Ερντογάν με τη φράση του «θα έρθουμε βράδυ», την οποία είχε χρησιμοποιήσει τόσο απέναντι στους Κούρδους παλαιότερα και πιο πρόσφατα πριν από την εισβολή στη Συρία. Η ουσιώδης διαφορά με όλες τις προηγούμενες φορές είναι ότι στη φάση αυτή η Τουρκία θα προσπαθήσει να χρεώσει στη χώρα μας τόσο την επιθετικότητα όσο και την ευθύνη για το θερμό επεισόδιο.

Και αυτό διότι μόνο έτσι θα αιτιολογήσει έναντι του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μια στρατιωτική ενέργεια σε βάρος της Ελλάδας. Εξ ου και τους τελευταίους μήνες Τ. Ερντογάν και αξιωματούχοι της γειτονικής χώρας καταγγέλλουν σχεδόν σε καθημερινή βάση ότι η χώρα μας απειλεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας, ακόμη και ότι σχεδιάζει στρατιωτική επιχείρηση σε βάρος της. Ώστε «ο επιτιθέμενος να φανεί προς τα έξω ως αμυνόμενος», όπως σημειώνουν στρατιωτικοί αναλυτές.

Είναι προφανές ότι ο Τ. Ερντογάν θα αναζητήσει την ευκαιρία (α­φορμή) για να τραβήξει τα πράγματα στα άκρα με σκοπό να αμφισβητήσει ακόμη και με τα όπλα (!) τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Και αν δεν προκύψει η αφορμή, δεν αποκλείεται να τη δημιουργήσει ο ίδιος μέσα από μια προβοκάτσια: Με τα κύματα των λαθρομεταναστών να περάσουν σε ελληνικό έδαφος και τούρκοι πράκτορες με σκοπό να εκδηλώσουν μια επιθετική ενέργεια έναντι της Τουρκίας. Να αδράξει τότε την ευκαιρία ο Τ. Ερντογάν και να αντεπιτεθεί. Και μέσα από τη διαδικασία μιας πολεμικής σύγκρουσης να επιχειρήσει να αλλάξει το status quo στο Αιγαίο ή έστω να επιτύχει την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας.

Κοντά σε σύγκρουση!

«Είμαστε πολύ κοντά σε μια σύγκρουση με την Τουρκία», εκτιμά ο αντιστράτηγος ε. α. Λάζαρος Καμπουρίδης και επισημαίνει ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση».

Η άποψή του έχει βαρύνουσα σημασία, καθότι βαθύς γνώστης της στρατηγικής που ακολουθεί διαχρονικά η γειτονική χώρα. Επιπλέον, την περίοδο 1995 – 1999 υπηρέτησε στη διπλωματική αντιπροσωπεία της χώρας μας στη Κωνσταντινούπολη, ενώ το διάστημα 2013 – 2017 ήταν ακόλουθος Άμυνας στην πρεσβεία μας στην Άγκυρα. Όπως σημειώνει ο κ. Καμπουρίδης, «ο Ερντογάν δεν έχει ούτε φραγμό ούτε όριο» και θεωρεί ότι προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει και την… απειλή του εξωτερικού εχθρού.

Ο αντιστράτηγος ε.α. χαρακτηρίζει ανησυχητικό το ενδεχόμενο, μετά τις εξελίξεις στο μέτωπο με την Συρία, η Τουρκία να μεταφέρει τις στρατιωτικές δυνάμεις που έχει εκεί στην περιοχή του Έβρου καθώς και στα παράλια, απέναντι από τα νησιά μας.

Επισημαίνει δε τον κίνδυνο μιας προβοκάτσιας εκ μέρους της Άγκυρας και τονίζει ότι δεν πρέπει η χώρα μας να πέσει στην παγίδα αυτή. «Να είμαστε ψύχραιμοι, αλλά και έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο», υπογραμμίζει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail