Η Ρωσία σκοπεύει να αναλάβει τον έλεγχο ολόκληρου Ντονέτσκ με βάση τα σύνορα του 2014

Freepen.gr -
Η Ρωσία θα καταλάβει όλη την επικράτεια της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DPR) εντός των ορίων στα οποία η χώρα την αναγνώρισε. Τα σύνορα των άλλων περιοχών που εντάχθηκαν στη Ρωσική Ομοσπονδία παραμένουν ασαφή.

Ολόκληρη η επικράτεια της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ  εντός των συνόρων του 2014 της περιοχής του Ντόνετσκ πρόκειται να απελευθερωθεί, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επίσημος εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, μετέδωσε το TASS.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επιβεβαίωσε ότι από σήμερα, 30 Σεπτεμβρίου , ολόκληρη η επικράτεια της DPR, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών που εξακολουθούν να παραμένουν εκτός ελέγχου της Ρωσίας, θα θεωρούνται μέρος της Ρωσίας.

"De jure, ναι. Είναι το κράτος που η Ρωσία αναγνώρισε εντός των συνόρων του 2014 που πρόκειται να εισέλθει στη Ρωσική Ομοσπονδία", είπε.

Η Μόσχα θα δει τις πιθανές επιθέσεις της Ουκρανίας στα εδάφη που θα γίνουν μέρος της Ρωσίας ως επιθετικές ενέργειες κατά της Ρωσίας, πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Μέρος του εδάφους της πρώην περιοχής του Ντόνετσκ, παρά την προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων, παραμένει υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας. Συγκεκριμένα, οι πόλεις Slavyansk και Kramatorsk.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail