Άρθρο-χαστούκι στον Σολτς από την Zeit για το καναδικό αέριο που δεν ήρθε!

Foto: Bundesregierung/Denzel
Freepen.gr - Οι προσπάθειες του Γερμανού Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς να διαπραγματευτεί την προμήθεια καναδικού φυσικού αερίου ήταν ανεπιτυχείς, γράφει η Petra Pinzler για την Die Zeit.

"Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό και ο Σολτς μιλούσαν συνεχώς για συνεργασία, φιλία, ισχυρές και στενές σχέσεις. Καναδοί συνάδελφοι προσκάλεσαν Γερμανούς καλεσμένους σε δείπνο. Μιλήσαμε ξανά για φιλία. Αλλά ήρθε το πρωί της δεύτερης ημέρας της επίσκεψης, έγινε η συζήτηση περί φυσικού αερίου, και η ευγλωττία του Καναδού πρωθυπουργού τελείωσε», αναφέρει το δημοσίευμα.

Η Pinzler προσθέτει ότι ο Trudeau είπε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον καγκελάριο Scholz πως ο Καναδάς θα εξετάσει ένα επιχειρηματικό μοντέλο για την παροχή υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Γερμανία.

«Σε μετάφραση, αυτό σημαίνει: με τις τρέχουσες τιμές του φυσικού αερίου, οι εξαγωγές από τον Καναδά στην Ευρώπη απλά δεν αποδίδουν και δεν είναι γνωστό αν μπορούν να αποδώσουν στο μέλλον. Τα γεγονότα δείχνουν ότι το φυσικό αέριο από τον Καναδά δεν θα αντικαταστήσει τις προμήθειες από τη Ρωσία στο εγγύς μέλλον, τουλάχιστον για τη Γερμανία», γράφει η Petra Pinzler.

Ο συγγραφέας επισημαίνει ότι μεγάλα καναδικά κοιτάσματα βρίσκονται στα δυτικά της χώρας. Από εκεί, το φυσικό αέριο θα μπορούσε να παραδοθεί σχετικά εύκολα στην Ασία, αλλά όχι στην Ευρώπη.

"Για να φτάσει το καναδικό αέριο στην Ευρώπη, θα πρέπει πρώτα να περάσει από ολόκληρη την ήπειρο μέσω ενός αγωγού. Μπορεί αυτό να συμβεί αρκετά γρήγορα; Περισσότερο από αμφίβολο. Το μπλε καύσιμο από τον Καναδά είναι απίθανο να διασχίσει τον Ατλαντικό αυτόν ή τον επόμενο χειμώνα" γράφει η συντάκτρια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail