Η Ουκρανία βομβαρδίζει τον πυρηνικό σταθμό του Zaporozhye - Φωνάζουν οι Ρώσοι

Sputnik / Konstantin Mikhalchevsky
Δέκα οβίδες που εκτοξεύθηκαν από τον ουκρανικό στρατό προσγειώθηκαν κοντά στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Ζαπορόζιε την Πέμπτη, σύμφωνα με τις περιφερειακές αρχές. Η εγκατάσταση βρίσκεται στη νοτιοανατολική Ουκρανία αλλά αυτήν την στιγμή βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων.

Ο Vladimir Rogov, μέλος της στρατιωτικής-αστικής διοίκησης της Περιφέρειας Zaporozhye, εξήγησε πως πέντε εκρηκτικά προσγειώθηκαν κοντά στο γραφείο του διοικητή στο εργοστάσιο, δίπλα σε μια τοποθεσία συγκόλλησης και μια εγκατάσταση αποθήκευσης ραδιενεργών ουσιών, με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά το γρασίδι στην περιοχή.

Άλλες πέντε οβίδες προσγειώθηκαν κοντά στον πυροσβεστικό σταθμό δίπλα στο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας, αποτρέποντας την αλλαγή βάρδιας.

Ο Ρογκόφ είπε ότι αυτή ήταν η δεύτερη φορά που το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής δέχθηκε πυρά την Πέμπτη και υποστήριξε πως τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν από ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποιώντας συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης και βαρύ πυροβολικό στην περιοχή του Ντνεπροπετρόφσκ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail