Τρίβει τα χέρια της η Μόσχα με τις επιδόσεις του Su-57 στον πόλεμο της Ουκρανίας

Sergei Βοbylev/ΤΑSS
Freepen.gr - Τα τελευταία μαχητικά Su-57 έχουν επιδειχθεί έξοχα όσον αφορά τον οπλισμό κατά τη διάρκεια της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Στρατηγός, Σεργκέι Σόιγκου σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1 την Κυριακή.

"Μπορούμε <…> [να πούμε] ότι χρησιμοποιήσαμε και χρησιμοποιούμε το αεροσκάφος Su-57. Αυτό το αεροσκάφος έχει αποδειχθεί έξοχο. Το αεροσκάφος έχει πολύ υψηλό βαθμό προστασίας από διάφορα συστήματα αεράμυνας, έχει προστασία από πυραύλους. Υπάρχουν πολλά πράγματα εκεί. <...> Το πιο σημαντικό, έχει πολύ ισχυρά όπλα. Επίσης, δοκιμάσαμε και δοκιμάζουμε αυτά τα όπλα, λειτουργούν άψογα, δεν μπορώ να βρω άλλη λέξη για αυτό", είπε ο Σόιγκου απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη χρήση του πιο πρόσφατου ρωσικού εξοπλισμού σε στόχους μάχης κατά τη διάρκεια ειδικών επιχειρήσεων.

Το Μάιο, μια πηγή ανέφερε στο TASS τη χρήση μαχητικών αεροσκαφών Su-57 από τις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Το Su-57 δοκιμάστηκε για πρώτη φορά σε πραγματικές πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία το 2018. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η ρωσική Πολεμική Αεροπορία θα λάβει 22 αεροσκάφη Su-57 μέχρι το τέλος του 2024 και μέχρι το 2028 ο αριθμός τους θα αυξηθεί έως 76. Το πρώτο μαχητικό αεροσκάφος μπήκε σε υπηρεσία το 2020.

Το Su-57 έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει όλους τους τύπους εναέριων, επίγειων και επιφανειακών στόχων. Το αεροσκάφος διαθέτει υπερηχητική ταχύτητα πτήσης, οπλισμό στην άτρακτο, επίστρωση ραδιοαπορρόφησης (τεχνολογία stealth), καθώς και το πιο πρόσφατο συγκρότημα ενσωματωμένου εξοπλισμού.
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail