Politico: Οι ΗΠΑ μπορεί να στέλνουν ορισμένα όπλα στην Ουκρανία κρυφά

ArmyAmber / pixabay
Freepen.gr - Οι αμερικανικές αρχές πιθανότατα δεν ανακοινώνουν δημόσια την αποστολή ορισμένων όπλων στο Κίεβο, εικάζεται η Politico τη Δευτέρα.

«Οι φήμες στροβιλίζονται γύρω από την Ουάσιγκτον ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παρείχαν στην Ουκρανία περισσότερα όπλα από όσα ανακοίνωσε δημόσια η κυβέρνηση», αναφέρει η έκθεση.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Παρασκευή, υψηλόβαθμος εκπρόσωπος του Πενταγώνου αναγνώρισε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης πως οι ΗΠΑ έχουν στείλει πυραύλους αντι-ραντάρ HARM στην Ουκρανία χωρίς να το ανακοινώσουν δημόσια.

"Όταν ανακοινώσαμε για πρώτη φορά την αρχική παροχή πυραύλων HARM, ο τρόπος που το χαρακτηρίσαμε στην ανακοίνωση δεν ήταν συγκεκριμένος. Περιγράψαμε ότι παρέχουμε μια ικανότητα αντιραντάρ", είπε ο αξιωματούχος.

Αργότερα, το Yahoo News υπέθεσε επίσης ότι οι ΗΠΑ απέστειλαν κατευθυνόμενους τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους ATACMS, σημειώνει το Politico.
 


«Εάν αληθεύει — και δεν είναι ξεκάθαρο — αυτό θα ήταν αντίθετο με όσα έχει πει δημόσια η κυβέρνηση», αναφέρει η έκθεση.

Επιπλέον, πηγές του Politico ανέφεραν επίσης ότι το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα περιλαμβάνει επίσης κατευθυνόμενες οβίδες πυροβολικού Excalibur. Επίσης δεν αναφέρθηκαν ξεχωριστά στην επίσημη ανακοίνωση του Πενταγώνου. Επιπλέον, το Politico έλαβε την επίσημη ειδοποίηση που παρέδωσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ στο Κογκρέσο σχετικά με το πρόσφατο πακέτο βοήθειας. Σύμφωνα με την έκθεση, αυτό το έγγραφο αναφέρει πως τα όπλα που αποστέλλονται στην Ουκρανία δεν «περιορίζονται» από αυτά που εμφανίζεται στην ειδοποίηση.

"Παραδεχόμαστε ότι όλα αυτά είναι εικασίες. Κανένα μέλος της διοίκησης δεν επιβεβαίωσε ή έστω άφησε να εννοηθεί ότι υπήρξαν μυστικές αποστολές όπλων στην Ουκρανία. Ακόμα κι αν υπήρχαν, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μοιραστούν μια απόρρητη απόφαση μαζί μας", λέει το Politico.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail