Χαμός στην Bundestag με τις ιδέες των «πράσινων» περί εξοικονόμησης ενέργειας με υγρά μαντηλάκια αντί για ντους!

PublicDomainPictures / pixabay
Freepen.gr - Οι βουλευτές της Bundestag αντέδρασαν έντονα στην πρόταση του πρωθυπουργού της Βάδης-Βυρτεμβέργης, Winfried Kretschmann (Πράσινο Κόμμα), να σκουπιστεί με ένα υγρό πανί αντί να κάνει ένα πλήρες ντους, γράφει η Bild.

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Βόλφγκανγκ Κουμπίκι, εκπροσωπώντας το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας, δήλωσε ότι ο Κρέτσμαν και οι συνεργάτες του «εργάζονται επιμελώς για την πολιτιστική οπισθοδρόμηση».

«Αν το κράτος θέσει τους κανόνες για την προσωπική υγιεινή, τότε έχουμε φτάσει σε ένα επίπεδο κάτω από το πουθενά», τόνισε.

Η βουλευτής του CDU, Μαρία-Λένα Βάις επέκρινε επίσης την πρωτοβουλία, σημειώνοντας ότι οι συνεχείς συμβουλές των Πρασίνων για το πώς να κάνουν ντους δε θα βοηθούσαν στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Σύμφωνα με αυτήν, αντί για «εκπαιδευτικά μέτρα σχετικά με τη συμπεριφορά στην ψυχή», χρειάζεται έγκαιρη απόφαση για τη συνέχιση της λειτουργίας των πυρηνικών σταθμών.

Η Γερμανία προβλέπει ενεργειακή κατάρρευση τον χειμώνα λόγω πιθανής διακοπής των προμηθειών ρωσικού φυσικού αερίου. Ο υπουργός Οικονομικών Ρόμπερτ Χάμπεκ και ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων, Κλάους Μύλλερ, έχουν επανειλημμένα προτρέψει τους πολίτες να μειώσουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για να εξοικονομήσουν χρήματα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail