Οι ΗΠΑ θα πληρώσουν περισσότερα για τις νίκες της Ουκρανίας

Freepen.gr - Η πιο ενεργή ζώνη μάχης στην Ουκρανία παραμένει το βόρειο και το κεντρικό μέτωπο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ [DPR].

Στα περίχωρα του Soledar, το 6ο Σύνταγμα Κοζάκων της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της LPR [Λαϊκής Δημοκρατίας του Λούχανσκ] με την υποστήριξη των ρωσικών δυνάμεων πήρε τον έλεγχο του εδάφους του εργοστασίου KNAUF. Οι μάχες έχουν ήδη φτάσει στους δρόμους δίπλα στο εργοστάσιο. Ο ρωσικός έλεγχος στην επιχείρηση περιπλέκει την κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που αμύνονται στο χωριό Bakhmutsky, το οποίο δέχεται επίθεση από την ομάδα Wagner.

Συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις στα περίχωρα της πόλης Μπαχμούτ. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέλαβαν τον έλεγχο του εδάφους του εργοστασίου σαμπάνιας «ARTVIN». Το ρωσικό πυροβολικό χτυπά ουκρανικές θέσεις κοντά στον υποσταθμό στην κοιλάδα Veselaya στις νοτιοανατολικές προσεγγίσεις του οικισμού.

Στην πρώτη γραμμή του Ντόνετσκ, ο ρυθμός προέλασης των μονάδων της DPR έχει επιβραδυνθεί ξανά. Μετά τις επιτυχίες των ρωσικών δυνάμεων στο Πέσκι, οι μάχες συνεχίζονται στα δυτικά προάστια της πόλης. Οι μονάδες της DPR προχωρούν σιγά σιγά στη Μαρίνκα και στο Σπαρτάκ.

Παρά την στρατιωτική βοήθεια αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων από τους δυτικούς συμμάχους του Κιέβου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει καμία επιτυχημένη επιθετική επιχείρηση.



Στις 8 Αυγούστου, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τη διάθεση του μεγαλύτερου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας των τελευταίων ετών στην Ουκρανία αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία έχει αυξηθεί στα 11,8 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2014.

Ωστόσο, δεν ήταν μόνο αυτό. Στις 9 Αυγούστου, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παράσχει χρηματοδότηση 89 εκατομμυρίων δολαρίων για το οικονομικό έτος 2022 για βοήθεια στην κυβέρνηση της Ουκρανίας για την εκκαθάριση ναρκοπεδίων στο έδαφος της χώρας.

Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση 100 ομάδων σκαπανέων, καθώς και για την αγορά των απαραίτητων τεχνικών μέσων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης της Ουκρανίας, τις οποίες επικαλείται το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, 160 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα της επικράτειας της χώρας παραμένουν ναρκοθετημένα.

Ωστόσο, δε δηλώνεται επίσημα όλη η βοήθεια προς την Ουκρανία από την Ουάσιγκτον. Αφού τα μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν πως οι αμερικανικοί πύραυλοι AGM-88 HARM χρησιμοποιούνται από τις ουκρανικές δυνάμεις, το Πεντάγωνο αναγκάστηκε να επιβεβαιώσει τη μεταφορά πυραύλων αντι-ραντάρ στην Ουκρανία. Εκπρόσωπος του Πενταγώνου επιβεβαίωσε στο CNN ότι οι εν λόγω πύραυλοι είναι AGM-88 χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό τους. Δήλωσε επίσης πως οι πύραυλοι μπορούν να εκτοξευθούν από ουκρανικά αεροσκάφη.

Το καθεστώς του Κιέβου κήρυξε πρόσφατα μια μεγάλη αντεπίθεση. Μεγάλη επιχείρηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας στα μέσα Αυγούστου. Οι σύμμαχοι του Κιέβου που πληρώνουν τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις πιθανότατα περιμένουν επίσης οποιαδήποτε κέρδη από την ουκρανική πλευρά. Την ίδια στιγμή, ο ουκρανικός στρατός δεν έχει ακόμη ενισχύσει τις στρατιωτικές του θέσεις στο νότο, καθώς μετά από απώλειες κοντά στο Ντόνετσκ, φέρεται να αναγκάστηκε να στείλει τις ενισχύσεις πίσω στο Ντονμπάς.

* απόδοση από southfront.org

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail