Η Ελλάδα καίγεται και το πολιτικό σύστημα δροσίζεται

Την ώρα που η Ελλάδα καιγόταν, στην Πεντέλη, στη Λέσβο, στη Δαδιά και σε κάμποσα μέρη ακόμα, στον κήπο του προεδρικού μεγάρου το πολιτικό σύστημα της χώρας δροσιζόταν και γιόρταζε την αποκατάσταση της δημοκρατίας. Ποιας δημοκρατίας βέβαια, είναι ένα σοβαρό ζήτημα, αφού από τότε η δημοκρατία –όπως και η δικαιοσύνη, πυλώνας της δημοκρατίας σε μια προοδευτική χώρα– είναι πεταγμένη στα αζήτητα.

Από: edromos.gr

Μόνο την τελευταία 15ετία έχει υποστεί η δημοκρατία στην Ελλάδα, εδώ που γεννήθηκε, τόσα πλήγματα που σε κάνει ειλικρινά να αναρωτιέσαι τι γιορτάζει το πολιτικό σύστημα κάθε Ιούλη. Μήπως γιορτάζει το κουρέλιασμα του Συντάγματος τα χρόνια των μνημονίων; Μήπως γιορτάζει το ποδοπάτημα του «Όχι» του Δημοψηφίσματος του 2015; Μήπως γιορτάζει το ξυλοφόρτωμα κάθε πολίτη που αντιδρά ή την καταστολή κάθε κινητοποίησης; Μήπως γιορτάζει το υγειονομικό απαρτχάιντ που στήθηκε στη χώρα με πρόσχημα την πανδημία; Μάλλον αυτό που γιορτάζει το ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι που έχει κατσικωθεί στο σβέρκο μας, τόσα χρόνια, και πίνουν και γελούν σε βάρος των κορόιδων.

Το κερασάκι στην τούρτα αυτής της δεξίωσης –που μάλλον αχρείαστη είναι πια– το έβαλε η ίδια η πρόεδρος της Δημοκρατίας με την ομιλία της. Εμμέσως πλην σαφώς στήριξε τη δικαστική εξουσία –που άλλωστε από τους κόλπους της προέρχεται– για τις λάθος αποφάσεις που έχει πάρει το τελευταίο διάστημα, και ειδικά για την υπόθεση Λιγνάδη. Με λίγα λόγια υποστήριξε ότι οι δικαστές θα πρέπει να είναι στο απυρόβλητο και ότι όταν τους γίνεται κριτική τότε είναι που ανθίζει ο λαϊκισμός, ο διχασμός και η επιθέσεις στο δημοκρατικό πολίτευμα. Περισσεύει η υποκρισία για να καλυφτούν οι αποφάσεις των πρώην συναδέλφων της –των τάχα ανεξάρτητων– και η ατιμωρησία ενός καταδικασμένου παιδοβιαστή που είναι κολλητός κάποιον υψηλά ιστάμενων προσώπων.

Δεν είδε και δεν άκουσε ο Ριζοσπάστης

Με μια «λιτή και απέριττη» δημοσίευση 104 λέξεων κάλυψε ο Ριζοσπάστης τη δεξίωση στο προεδρικό μέγαρο για την αποκατάσταση της δημοκρατίας. Δεν είδε και δεν άκουσε κάτι μεμπτό πολιτικά. Άλλωστε πώς αλλιώς θα δικαιολογηθεί η παρουσία του γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Κοινώς ξεφτίλα…

Και το δημοσίευμα, για του λόγου το αληθές:

«Εκδήλωση για τα 48 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας της 21ης Απριλίου

Η καθιερωμένη δεξίωση για την κατάρρευση της δικτατορίας και την αντικατάσταση της από την κοινοβουλευτική δημοκρατία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στην ομιλία της για την 48η επέτειο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπούλου, αναφέρθηκε στις καταστροφικές πυρκαγιές, στις τουρκικές προκλήσεις και στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Στη δεξίωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Βουλής, ο πρωθυπουργός, οι πολιτικοί αρχηγοί, εκπρόσωποι διαφόρων οργανώσεων, επιστήμονες, άνθρωποι του Πολιτισμού, πιλότοι των «Καναντέρ», φοιτητές Ρομά, πρόσφυγες μαθητές που αρίστευσαν, κ.ά.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail