Οι Ρώσοι ενισχύουν την αεράμυνα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορόζιε - Οι Ουκρανοί ρίχνουν με ό,τι έχουν!

Freepen.gr - Η ομάδα αεράμυνας για την προστασία του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye, στο πλαίσιο του συνεχούς βομβαρδισμού από την Ουκρανία, έχει ενισχυθεί και διευρυνθεί, δήλωσε ο Vladimir Rogov, μέλος του κύριου συμβουλίου της διοίκησης της περιοχής Zaporozhye.

Νωρίτερα, ο Rogov είπε πως τα ουκρανικά στρατεύματα πυροβόλησαν στο έδαφος του πυρηνικού σταθμού, μεταξύ άλλων με τη βοήθεια κατευθυνόμενων πυραύλων και οβίδων δυτικής κατασκευής. Ο βομβαρδισμός του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye πραγματοποιήθηκε από στρατιώτες της 44ης ταξιαρχίας πυροβολικού των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

"Το σύστημα αεράμυνας μας λειτουργεί στο σωστό επίπεδο. Η ομάδα αεράμυνας έχει ενισχυθεί, διευρυνθεί και χάρη σε αυτό, ό,τι πετάει και μπορεί να καταρριφθεί από την αεράμυνα, παρασύρεται", δήλωσε ο Ρογκόφ στον αέρα του Channel 1.

Τα ουκρανικά στρατεύματα πραγματοποιούν στοχευμένους βομβαρδισμούς του πυρηνικού σταθμού του Zaporozhye, αναπτύσσοντας διάφορες στρατηγικές για να «γεμίσουν» το εργοστάσιο με οβίδες, πυραύλους και drones, δήλωσε ο Rogov.

«Οι μαχητές του Ζελένσκι έχουν αναπτύξει διάφορες στρατηγικές για να βομβαρδίσουν με μεγάλο αριθμό βλημάτων, πυραύλων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών και ούτω καθεξής, εκτρέποντας το σύστημα αεράμυνας και προσπαθώντας να το σπάσουν», είπε ο Ρογκόφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ουκρανικός στρατός πραγματοποιεί στοχευμένες επιθέσεις στο γραφείο ψύξης, το οποίο εγγυάται την ασφάλεια και το σύστημα ψύξης των αντιδραστήρων, των γραμμών ηλεκτρικής ενέργειας και της ξηρής αποθήκευσης πυρηνικών καυσίμων. 
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail