Γάλλος βουλευτής ζητά την άρση των κυρώσεων στη Ρωσία

ericniequist / pixabay
Freepen.gr - Η Γαλλία θα πρέπει να άρει τις αντιρωσικές κυρώσεις για να αφαιρέσει το βάρος των συνεπειών τους από τους Γάλλους και να επιλύσει την ουκρανική κρίση, δήλωσε ο Laurent Jacobelli, μέλος του γαλλικού κοινοβουλίου και εκπρόσωπος του κόμματος National Rally, αναφέρει το valeursactuelles.com.

Ο πολιτικός πιστεύει ότι, παρά τους περιορισμούς, τα πράγματα δεν είναι "τόσο άσχημα" στη Ρωσία - το ρούβλι έχει ενισχυθεί και οι εξαγωγές έχουν αυξηθεί, κάτι που δεν μπορεί να ειπωθεί για τη Γαλλία, της οποίας οι κάτοικοι πληρώνουν πολύ υπερβολικά την ηλεκτρική ενέργεια.

"Οι κυρώσεις λειτουργούν ή όχι;" - αγανακτήθηκε ο βουλευτής.

Ο Jacobelli πρότεινε την άρση των απαγορεύσεων και τόνισε ότι αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να επιλυθεί η ουκρανική κρίση.

«Οι μόνοι που υποφέρουν από αυτές τις κυρώσεις είναι τα έθνη που τις επέβαλαν, συμπεριλαμβανομένων των Γάλλων», πρόσθεσε. Ο βουλευτής επέκρινε τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για την αποχώρηση από το γεωπολιτικό δόγμα του Γκωλ. 

Ο Jacobelli τόνισε ότι η Γαλλία διαδραματίζει ιδιαίτερο ρόλο στην Ευρώπη και η ένταξη στην «αντιρωσική χορωδία» στέρησε από τον ηγέτη της δημοκρατίας την ευκαιρία να είναι διαπραγματευτής μεταξύ Μόσχας και Κιέβου. Ο βουλευτής σημείωσε πως ο μόνος τρόπος να επιτευχθεί λύση στην κρίση στην Ουκρανία είναι οι διαπραγματεύσεις και η διπλωματία.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail