Άρα το ΝΑΤΟ θέλει να νικήσει τη Ρωσία, αλλά δε θέλει πόλεμο πλήρους κλίμακας

REUTERS/ ROOL New
Ο αρχηγός του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ αποκάλυψε αυτή την εβδομάδα την κυνική εγκληματικότητα του στρατιωτικού άξονα υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Ακούγεται συνετό, όμως το μπλοκ του ΝΑΤΟ παραδέχτηκε άθελά του ότι θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη σκόπιμα.

Editorial - strategic-culture.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Μιλώντας στην πατρίδα του τη Νορβηγία, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ είπε ότι η στρατιωτική συμμαχία έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει το καθεστώς του Κιέβου προκειμένου να νικήσει τη Ρωσία. Ο Στόλτενμπεργκ είπε επίσης πως το μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ήθελε να αποτρέψει το ξέσπασμα ενός πολέμου πλήρους κλίμακας. Αυτή είναι παραληρηματική διπλή όψης σκέψη. Στέλνοντας όπλα στην Ουκρανία, το ΝΑΤΟ κλιμακώνει τον πόλεμο στην Ουκρανία και διασφαλίζει ότι η σύγκρουση θα βγει εκτός ελέγχου σε έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων.

Μόλις αυτή την εβδομάδα, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια 550 εκατομμυρίων δολαρίων στο καθεστώς του Κιέβου. Αυτό ανεβάζει τη συνολική στρατιωτική υποστήριξη από την κυβέρνηση Μπάιντεν μέχρι στιγμής σε σχεδόν 9 δισεκατομμύρια δολάρια. Εκτός από τις ΗΠΑ, άλλα κράτη του ΝΑΤΟ έχουν επίσης διοχετεύσει όλο και πιο προηγμένα όπλα στο καθεστώς του Κιέβου. Όπως παραδέχεται ανοιχτά ο Στόλτενμπεργκ, ο στόχος είναι να νικήσουμε τη Ρωσία. Η πολιτική και η διπλωματία είναι νεκρά γράμματα. Αυτό είναι πόλεμος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία, ειδικότερα, κατευθύνουν τη δύναμη πυρός των ουκρανικών δυνάμεων εναντίον ρωσικών στρατευμάτων και Ρώσων αμάχων στην περιοχή του Ντονμπάς. Σε έναν απαίσιο απόηχο της ιστορίας, η Γερμανία αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο στον εφοδιασμό της ναζιστικής πολιτοφυλακής της Ουκρανίας με επιθετικά συστήματα πυροβολικού. Ο πόλεμος αντιπροσώπων κατά της Ρωσίας αναδύεται όλο και περισσότερο ως μια άμεση αντιπαράθεση μεταξύ του άξονα του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο Στόλτενμπεργκ θρηνεί πως η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι η πιο επικίνδυνη κατάσταση στην Ευρώπη από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι δυτικοί ηγέτες κατηγορούν τη Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία και την επακόλουθη παγκόσμια ανασφάλεια. Ο υποτιθέμενος θρήνος τους είναι κυνικός και γεμάτος εξαπάτηση. Ο άξονας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ δημιούργησε το tinderbox από το πραξικόπημα στο Κίεβο το 2014, όταν έφεραν στην εξουσία ένα λυσσασμένο αντιρωσικό φασιστικό καθεστώς. Η διατλαντική συμμαχία έχει δημιουργήσει μια πολεμική μηχανή στην Ουκρανία τα τελευταία οκτώ χρόνια με σκοπό την αποσταθεροποίηση της Ρωσίας. Η εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο από τη Ρωσία ήταν το αποκορύφωμα της πίεσης, μια κίνηση που επιβάλλεται από το όλο και πιο απειλητικό καθεστώς στα σύνορα της Ρωσίας.

Η διπλή σκέψη, η αυταπάτη και η εξαπάτηση είναι τα χαρακτηριστικά των δηλώσεων της Ουάσιγκτον και των φερέφωνων του ΝΑΤΟ όπως ο Στόλτενμπεργκ. Αυτό είναι προφανές για άλλες εξελίξεις.

Αυτή την εβδομάδα ο κόσμος έφτασε στο χείλος του πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας για την Ταϊβάν. Η Ουάσιγκτον και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι καταδικάζουν την Κίνα για υπερβολική αντίδραση σε μια επίσκεψη στην κινεζική επικράτεια της ανώτερης αμερικανίδας πολιτικού Νάνσι Πελόζι. Οι ΗΠΑ προσποιούνται ότι η επίσκεψη ήταν «φυσιολογική» και όχι πρόκληση. Ωστόσο, η Ουάσιγκτον έχει παραβιάσει αμείλικτα την κυριαρχία της Κίνας εξοπλίζοντας την Ταϊβάν με πυραύλους και άλλα προηγμένα όπλα. Στη συνέχεια, όταν η Κίνα ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη απειλή στο κατώφλι της, τα ΜΜΕ των ΗΠΑ και της Δύσης αποδοκιμάζουν την «σπάθη» της Κίνας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και τα τσιράκια τους στο ΝΑΤΟ οδηγούν απεγνωσμένα τη Ρωσία και την Κίνα σε αντιπαράθεση. Η Ουκρανία και η Ταϊβάν δεν είναι παρά δύο πεδία μάχης σε έναν ευρύτερο γεωπολιτικό πόλεμο για την παγκόσμια κυριαρχία των ΗΠΑ. Η αμερικανική de facto αυτοκρατορία βασίζεται στη διατήρηση του μιλιταρισμού και των πολεμικών εντάσεων. Η εμφάνιση ενός πολυπολικού κόσμου όπου οι ΗΠΑ δεν είναι πλέον η υποτιθέμενη υπέρτατη δύναμη, αποτελεί ανάθεμα για την Ουάσιγκτον και τους λακέδες του ΝΑΤΟ. Η εξασθένιση της αμερικανικής αυτοκρατορικής ισχύος σε συμφωνία με την αποτυχημένη καπιταλιστική οικονομία της είναι η κινητήρια δύναμη για την άνοδο του απερίσκεπτου μιλιταρισμού προς τη Ρωσία και την Κίνα.

Η λεγόμενη «τάξη που βασίζεται σε κανόνες» δεν είναι παρά ένας ευφημισμός για την αυτοκρατορική ηγεμονία των ΗΠΑ. Η αποκοπή της Ρωσίας από την Ευρώπη και το ενεργειακό της εμπόριο με την ήπειρο είναι μέρος αυτού του γεωπολιτικού παιχνιδιού. Ο έλεγχος της Κίνας σαν να ήταν αποικία όπως στις μέρες των Πολέμων του Οπίου είναι ένα άλλο μέρος αυτού του βρώμικου παιχνιδιού. Η κυριαρχία στην Ευρασία είναι ο στόχος όπως επιδίωκαν από καιρό οι δυτικοί αυτοκρατορικοί σχεδιαστές. Η διαδρομή προς αυτόν τον μεγάλο στόχο είναι μέσω της σύγκρουσης και της κατάκτησης. Η κατάκτηση δεν πρόκειται να συμβεί επειδή η Ρωσία και η Κίνα είναι πολύ ισχυρές για να ανατραπούν όπως επιθυμεί ο δυτικός ιμπεριαλισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Ωστόσο, η σύγκρουση συμβαίνει επειδή η αμερικανική αυτοκρατορική δύναμη δεν γνωρίζει άλλο τρόπο ύπαρξης.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος πρόκειται σύντομα να αναλάβει μια νέα προσοδοφόρα δουλειά ως επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Νορβηγίας, δεν είναι οντότητα. Αλλά η παραδοχή του αυτή την εβδομάδα είναι σημαντική για την εγκληματικότητα του άξονα υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Η ήττα της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι μια απερίσκεπτη εγκληματική ατζέντα που αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου παγκόσμιου παιχνιδιού εξουσίας που περιλαμβάνει και την Κίνα.

Η πλημμύρα της Ουκρανίας με ολοένα και πιο επιθετικά όπλα διασφαλίζει ότι το μανιασμένο καθεστώς του Κιέβου θα συνεχίσει να διεξάγει πόλεμο και θα αποφεύγει κάθε είδους πολιτική διευθέτηση με τη Μόσχα. Διότι, όπως λέει και ο Στόλτενμπεργκ, όλα έχουν να κάνουν με την υποταγή της Ρωσίας. Οι επίλεκτοι δυτικοί ηγεμόνες και οι λάτρεις τους, τροφοδοτούν έναν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας που θέτει σε κίνδυνο ολόκληρο τον πλανήτη. Ωστόσο, αυτοί οι εγκληματίες στα υψηλά αξιώματα έχουν το θράσος να πουν στον κόσμο πως προσπαθούν να αποτρέψουν έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail