Ρωσικός κολοσσός χάλυβα εγκαταλείπει τις δραστηριότητές του στις ΗΠΑ

φωτο evrazna
Freepen.gr - Η μεγάλη ρωσική εταιρεία χάλυβα και εξόρυξης Evraz ανακοίνωσε την Τετάρτη την προγραμματισμένη πώληση της επιχείρησής της στη Βόρεια Αμερική και άρχισε να αναζητά αγοραστές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της εταιρείας, η διαδικασία διεξάγεται με τη Γενική Άδεια του Γραφείου Εφαρμογής Οικονομικών Κυρώσεων (OFSI). «Η πιθανή συναλλαγή θα υπόκειται σε ρυθμιστικές και εταιρικές εγκρίσεις και τους ισχύοντες νόμους περί κυρώσεων και θα απαιτείται έγκριση από τις αρμόδιες αρχές κυρώσεων, συμπεριλαμβανομένου του OFSI», αναφέρει η δήλωση.

Η Evraz North America αυτοχαρακτηρίζεται ως κορυφαίος, καθετοποιημένος παραγωγός μηχανικών προϊόντων χάλυβα για τις σιδηροδρομικές, ενεργειακές, βιομηχανικές και κατασκευαστικές αγορές της Βόρειας Αμερικής. Έχει ικανότητα παραγωγής χάλυβα 2,3 εκατομμυρίων τόνων ετησίως.

Οι μετοχές της Evraz ανεστάλησαν από τη διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου τον Μάρτιο και τον Μάιο η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επέβαλε κυρώσεις στην εταιρεία, μαζί με έναν από τους κύριους μετόχους της, τον Roman Abramovich. Η χαλυβουργία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο συγκαταλεγόταν παλαιότερα στις μεγαλύτερες εταιρείες της Βρετανίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail