Οι ΗΠΑ βρίσκονται στο χείλος του πολέμου με τη Ρωσία και την Κίνα, λέει ο Κίσινγκερ

Freepen.gr - Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ (επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ από το 1973 έως το 1977) πιστεύει ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται «στο χείλος του πολέμου» με τη Μόσχα και το Πεκίνο για ζητήματα που εν μέρει δημιούργησαν οι ίδιες.

«Είμαστε στα πρόθυρα του πολέμου με τη Ρωσία και την Κίνα για θέματα που δημιουργήσαμε εν μέρει χωρίς να έχουμε ιδέα για το πώς θα τελειώσουν ή πού θα οδηγήσουν», δήλωσε ο Κίσινγκερ σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ σημείωσε ότι «το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να μην κλιμακωθεί η ένταση και να δημιουργηθούν επιλογές, αλλά για αυτό πρέπει να υπάρχει κάποιου είδους στόχος».

Μιλώντας για την Ουκρανία, ο Κίσινγκερ σημείωσε ότι νωρίτερα τη θεωρούσε «κάτι σαν τη Φινλανδία», που δεν είναι μέρος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και πως αυτός είναι «ο καλύτερος ρόλος» για αυτή τη χώρα. Τώρα -λόγω της ειδικής επιχείρησης που διεξήγαγε η Ρωσική Ομοσπονδία- «πιστεύει ότι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, επίσημα ή όχι, η Ουκρανία θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μέλος του ΝΑΤΟ».

Όσον αφορά τη διευθέτηση για την Ουκρανία, σύμφωνα με τον Κίσινγκερ, η Ρωσία θα κρατήσει «την Κριμαία και τμήματα του Ντονμπάς», γράφει η εφημερίδα (το δημοσίευμα δεν αναφέρει τα λόγια του πρώην υπουργού Εξωτερικών).


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail