Η Ελβετία προειδοποιεί για πιθανές χειμερινές ελλείψεις ενέργειας - "Πάρτε κεριά και καυσόξυλα"

ram0nm / pixabay
Το υπουργείο Οικονομίας λέει ότι οι πολίτες ενδέχεται να αναγκαστούν να περιορίσουν την κατανάλωση

Οι Ελβετοί αξιωματούχοι ενδέχεται να θέσουν περιορισμούς στην κατανάλωση ενέργειας τον ερχόμενο χειμώνα, δήλωσε την Τρίτη στο RIA Novosti ο Thomas Grunwald, εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικών Υποθέσεων, Εκπαίδευσης και Έρευνας της Ελβετίας (EAER).

«Γενικά, το Γραφείο Οικονομικού Εφοδιασμού της χώρας, καθώς και το Ομοσπονδιακό Γραφείο για την Προστασία του Πληθυσμού, κατατάσσουν τις ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας… μεταξύ των πιο σοβαρών κινδύνων για την Ελβετία», είπε, προσθέτοντας πως όλα τα ιδρύματα και οι επιχειρήσεις θα υπόκεινται σε ποσόστωση εάν υπάρξουν ελλείψεις ρεύματος.



Τα σχόλιά του απηχούν εκείνα που έκανε την Κυριακή ο Werner Luginbuhl, επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής ηλεκτρικής ενέργειας της Ελβετίας ElCom, ο οποίος στη συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα NZZ am Sonntag παραπονέθηκε ότι η ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιείται «εντελώς αλόγιστα» και παρότρυνε τους πολίτες να εφοδιαστούν με κεριά και καυσόξυλα για πιθανές διακοπές ρεύματος στη χώρα τον ερχόμενο χειμώνα.

«Η χρήση ηλεκτρικών συσκευών συγκεκριμένα μπορεί να περιοριστεί ή να απαγορευτεί», είπε, σημειώνοντας πως αν οι κάτοικοι «είχαν λίγο περισσότερο επίγνωση ότι η ηλεκτρική ενέργεια δε θα είναι πάντα αυτονόητη, θα μπορούσαμε να πετύχουμε πολλά». Είπε επίσης ότι οι προσωρινοί περιορισμοί στη χρήση ρεύματος, ειδικά όσον αφορά τους μεγάλους καταναλωτές, εξετάζονται από τις αρχές ως μέσο διατήρησης της παροχής ρεύματος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail