Οι παραγωγικές επιδόσεις της Τουρκίας επιδεινώνονται με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων δύο ετών

Οι επιδόσεις της μεταποιητικής βιομηχανίας της Τουρκίας επιδεινώθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια, καθώς ο πληθωρισμός, η μείωση της ζήτησης και η αβεβαιότητα της αγοράς μείωσαν την παραγωγή.

Ο Τούρκος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) υποχώρησε στις 46,9 μονάδες τον Ιούλιο από 48,1 μονάδες τον Ιούνιο, σημειώνοντας πτώση για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Κωνσταντινούπολης και η S&P Global. Οποιαδήποτε ένδειξη κάτω από 50 μονάδες αντικατοπτρίζει επιδείνωση της απόδοσης.

Η κυβέρνηση της Τουρκίας, που αντιμετωπίζει προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο του επόμενου έτους, επιδίωξε να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη μειώνοντας τα επιτόκια και παρέχοντας φθηνά δάνεια σε εξαγωγείς, κατασκευαστές και κατασκευαστές. Αλλά η πολιτική οδήγησε σε εκτίναξη του πληθωρισμού και σε ξεπούλημα της λίρας.

Οι επιχειρηματικές συνθήκες τον Ιούλιο επιβραδύνθηκαν περισσότερο από τον Μάιο του 2020, όταν η πανδημία COVID-19 και τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού έπληξαν την παραγωγή, ανέφεραν οι ISO και S&P Global.

Οι εταιρείες μείωσαν τις αγορές τους λόγω έλλειψης ζήτησης και το κόστος των εισροών συνέχισε να αυξάνεται, αν και με βραδύτερο ρυθμό, λόγω της αδυναμίας του νομίσματος, έδειξε η έρευνα. Οι χρόνοι παράδοσης των προμηθευτών επιμηκύνονται επίσης.

«Η αβεβαιότητα της αγοράς, η ήπια ζήτηση και οι πιέσεις τιμών προορίζονταν για μια δύσκολη περίοδο για τους Τούρκους κατασκευαστές καθώς ξεκίνησε το δεύτερο εξάμηνο του έτους», δήλωσε ο Andrew Harker, οικονομικός διευθυντής της S&P Global Market Intelligence, σε μια περίληψη της έρευνας. 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail