Οι Γερμανοί προβλέπουν οικονομική καταστροφή

PublicDomainPictures / pixabay
Freepen.gr - Οι κάτοικοι της Γερμανίας περιμένουν άλυτες οικονομικές δυσκολίες, γράφει το γερμανικό περιοδικό Compact.

Γεγονός είναι ότι η RheinEnergie θέλει να αυξήσει τις τιμές του φυσικού αερίου περισσότερο από 100%. Μέχρι στιγμής, το φυσικό αέριο προμηθεύεται στην τιμή των 7,87 λεπτών ανά κιλοβατώρα. Τώρα η RheinEnergie σκοπεύει να αυξήσει αυτό το ποσό στα 18,3 σεντς. Σε αυτή την περίπτωση, η τιμή του φυσικού αερίου θα υπερδιπλασιαστεί.

Σε ό,τι αφορά ένα μέσο νοικοκυριό με ετήσια κατανάλωση 10.000 kWh, αυτό σημαίνει ότι το κόστος, που είναι πλέον 960 ευρώ, θα αυξηθεί στα 2002 ευρώ. Αυτό θα προκαλέσει δυσεπίλυτες οικονομικές δυσκολίες όχι μόνο για πολίτες χαμηλού εισοδήματος, αλλά και για άτομα που συνήθως κερδίζουν, υποστηρίζει το δημοσίευμα.

Σημειώθηκε προηγουμένως ότι ως υποστήριξη προς τους εισαγωγείς φυσικού αερίου από τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους έως το 2024, οι καταναλωτές φυσικού αερίου σε ολόκληρη τη Γερμανία θα αρχίσουν να χρεώνονται μια επιπλέον χρέωση, η οποία για ένα νοικοκυριό τεσσάρων ατόμων συνολικά μπορεί να ανέρχεται σε τριψήφιο αριθμό πρόσθετων δαπανών ανά έτος. 

Ο μηχανισμός αποσκοπεί στο να διασφαλίσει ότι οι εταιρείες παροχής αερίου μπορούν να συνεχίσουν το έργο τους χωρίς φόβο χρεοκοπίας λόγω των υψηλών τιμών αγοράς.

Η έκδοση DWN, με τη σειρά της, έγραψε ότι η τρέχουσα ενεργειακή κρίση έχει προκαλέσει μια «συντριπτική ετυμηγορία» για το μέλλον της γερμανικής οικονομίας. Η γερμανίδα βουλευτής, πρώην επικεφαλής της κοινοβουλευτικής παράταξης του Αριστερού Κόμματος Σάρα Βάγκενκνεχτ, με τη σειρά της είπε ότι το Βερολίνο πρέπει να σταματήσει τον οικονομικό πόλεμο εναντίον της Μόσχας, γιατί δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς ρωσική ενέργεια. 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail