Τι αλλάζει στο επίδομα ανεργίας – Ποιοι θα διαγράφονται από το Μητρώο Ανέργων

Σημαντικές αλλαγές στο επίδομα ανεργίας και στο «καθεστώς» που διέπει τους εγγεγραμμένους ανέργους της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας για το φθινόπωρο. Μεταξύ άλλων, θα εισάγει εισοδηματικά κριτήρια, τα οποία πρέπει να πληρούν οι πολίτες, προκειμένου να παραμείνουν στο Ψηφιακό Μητρώο Ανέργων και παράλληλα να διατηρήσουν τις παροχές και τα βοηθήματα που λαμβάνουν χάρη σ’ αυτή τη σύνδεση.
 
Παράλληλα το υπουργείο Εργασίας σκοπεύει να καθιερώσει το επίδομα εργασίας, να επιβραβεύει δηλαδή με το 50% του επιδόματος ανεργίας, όσοι επιδοτούμενους ανέργους βρίσκουν δουλειά. Οι συγκεκριμένοι θα λαμβάνουν το μισό επίδομα ανεργίας παράλληλα με τον μισθό τους μέχρι την προβλεπόμενη ημερομηνία λήξης της περιόδου καταβολής του επιδόματος.

Στο νέο κανονιστικό πλαίσιο που θα ισχύει από το φθινόπωρο, προβλέπεται και η διαγραφή από τα μητρώα της ΔΥΠΑ των ανέργων από 6 μήνες έως 2 χρόνια εφόσον ο άνεργος αρνηθεί εργασία ή συμμετοχή σε πρόγραμμα κατάρτισης, κατά τρεις διαδοχικές φορές.

Επιπρόσθετα, όπως αναφέρουν τα «ΝΕΑ», καθιερώνεται μπόνους ύψους 300 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους (πάνω από 5 χρόνια) που καταρτίζουν Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης.

Από: sofokleousin.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail