Πούτιν: Οι ΗΠΑ θέλουν να παρατείνουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία

Freepen.gr -
Η Ουάσιγκτον χρησιμοποιεί τους Ουκρανούς ως «τροφή για κανόνια», είπε ο Ρώσος πρόεδρος

Οι ΗΠΑ θέλουν η σύγκρουση στην Ουκρανία να διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Η κατάσταση στην Ουκρανία δείχνει πως οι ΗΠΑ προσπαθούν να παρατείνουν αυτήν τη σύγκρουση», δήλωσε ο Πούτιν σε διάσκεψη για την ασφάλεια στη Μόσχα την Τρίτη.

Ο Πούτιν επανέλαβε ότι η Μόσχα ξεκίνησε την στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου για να «διασφαλίσει την ασφάλεια της Ρωσίας και των πολιτών της και να υπερασπιστεί τον λαό του Ντονμπάς από τη γενοκτονία».

Ο Πούτιν ανέφερε πως οι ΗΠΑ «έθεσαν τον ρόλο των κανονιοφόρων για τους Ουκρανούς, εφάρμοσαν το σχέδιο της "αντι-Ρωσίας" [στην Ουκρανία], έκλεισαν τα μάτια στη διάδοση της νεοναζιστικής ιδεολογίας, στη μαζική δολοφονία του λαού του Donbass», προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ «ενισχύουν το καθεστώς του Κιέβου με όπλα, συμπεριλαμβανομένων των βαρέων όπλων, και συνεχίζουν να το κάνουν».

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους υπό το ΝΑΤΟ προμηθεύουν ολοένα και περισσότερο την Ουκρανία με όπλα, συμπεριλαμβανομένων πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων M142 HIMARS, οβίδων M777 και μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail