Η Λευκωσία η τελευταία διχοτομημένη πρωτεύουσα της Ευρώπης!

Αυτό είναι το… επίτευγμά μας

–Και για την Αθήνα, πέρα βρέχει…

Παρεξηγήθηκαν στην Τουρκία επειδή ο Νίκος Δένδιας, στο μήνυμά του για την επέτειο του «Αττίλα 2», μίλησε για εισβολή και το τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγόρησε τον έλληνα υπουργό για «διαστρέβλωση των γεγονότων και παραπλάνηση της διεθνούς κοινότητας».

Οι Τούρκοι ενοχλήθηκαν επίσης επειδή ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι η Λευκωσία δεν μπορεί να παραμένει η τελευταία διχοτομημένη πρωτεύουσα της Ευρώπης και ότι η μοναδική προοπτική λύσης είναι η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣΑ του ΟΗΕ.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ κινήθηκε στο γνωστό μοτίβο, σύμφωνα με το οποίο η «ειρηνευτική επιχείρηση» το 1974 έγινε νόμιμα λόγω των εγγυήσεων και ότι οι Ελληνοκύπριοι είναι αυτοί που κατέστρεψαν την ομαλή συμβίωση στο νησί, στρεφόμενοι εναντίον των Τουρκοκυπρίων.

«Τα φυσικά δικαιώματα, η κυριαρχική ισότητα και το ισότιμο καθεστώς των Τουρκοκυπρίων πρέπει να επαναβεβαιωθούν, για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο νησί», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ. Και αυτό αποδεικνύει, για μία ακόμη φορά, πόσο μακριά από μια βιώσιμη λύση του Κυπριακού οδηγεί την Τουρκία ο κ. Ερντογάν, ο οποίος απλώς θέλει την αναβάθμιση των Τουρκοκυπρίων ή μια τέτοια λύση στο Κυπριακό που απλώς θα εξυπηρετεί τα στρατηγικά συμφέροντα της Τουρκίας. Και, δυστυχώς, αυτό δεν το αντιλαμβάνονται ούτε και οι Τουρκοκύπριοι…

Από: Το Παρόν - Υπουργείο Εξωφρενικών

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail