Σε παράλληλο σύμπαν ο Ζελένσκι υπόσχεται να ανακαταλάβει το Ντονμπάς!

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι δήλωσε στην καθημερινή απογευματινή του ομιλία την Κυριακή ότι η Ουκρανία θα ανακαταλάβει το Ντονμπάς, το οποίο πλέον έχει καταληφθεί σχεδόν πλήρως από τις ρωσικές δυνάμεις.

«Δεν έχουμε ξεχάσει και δε θα ξεχάσουμε καμία από τις πόλεις μας και κανέναν από τους ανθρώπους μας», είπε. Άραγε αναφέρεται σε εκείνους που βομβαρδίζει το Κίεβο επί 8 χρόνια;

«Τώρα το Ντονμπάς έχει σχεδόν καταστραφεί από τα ρωσικά χτυπήματα, έχει καταστραφεί. Το περήφανο και ένδοξο ουκρανικό Ντόνετσκ ταπεινώθηκε από τη ρωσική κατοχή και ληστεύτηκε. Αλλά η Ουκρανία θα επιστρέψει. Σίγουρα. Η ζωή θα επιστρέψει. Η αξιοπρέπεια των κατοίκων του Ντονμπάς θα επιστρέψει. Η ικανότητα να ζεις θα επιστρέψει. Την ευκαιρία να ζήσουμε με ασφάλεια και ευτυχία», πρόσθεσε ο πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα συμβολίζει η ουκρανική σημαία «όταν τη στήσουμε στο Ντόνετσκ, στην Γκορλόβκα, τη Μαριούπολη, σε όλες τις πόλεις του Donbass, στην περιοχή Azov, σε όλες τις περιοχές υπό ρωσική κατοχή – στις περιοχές Χάρκοβο, Ζαπορόζιε, Χερσώνα. Και σίγουρα στην Κριμαία».

«Η Ουκρανία θυμάται τα πάντα», είπε ο Ζελένσκι.

Οι ΗΠΑ μπορεί να βοηθούν την Ουκρανία να προετοιμαστεί για μια επικείμενη αντεπίθεση κατά της Ρωσίας, υποστήριξε η Washington Post σε άρθρο που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα, αναφέροντας τον τύπο όπλων που αποτελεί την τελευταία παρτίδα στρατιωτικής βοήθειας που δεσμεύτηκε στο Κίεβο από το Πεντάγωνο. Τον περασμένο μήνα, αρκετοί κορυφαίοι Ουκρανοί αξιωματούχοι υποστήριξαν πως ο στρατός της χώρας θα εξαπολύσει μια αντεπίθεση στα νότια της χώρας τον Αύγουστο για να ανακαταλάβει την πόλη Χερσώνα. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail