Ο Πούτιν λέει ότι η ΕΕ πρέπει να ευχαριστήσει την Τουρκία

Freepen.gr - Η Τουρκία έχει εξασφαλίσει αξιόπιστη προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, δήλωσε την Παρασκευή ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, προσθέτοντας ότι τα ευρωπαϊκά έθνη θα πρέπει να ευγνωμονούν την Άγκυρα για αυτό.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Σότσι, ο Πούτιν χαρακτήρισε τον αγωγό TurkStream ως μία από τις πιο σημαντικές αρτηρίες για την παράδοση ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Ο Ρώσος πρόεδρος εξήρε την αξιοπιστία του αγωγού, για την οποία οι Ευρωπαίοι πρέπει να είναι ευγνώμονες.

«Ο Turkish Stream, σε αντίθεση με όλες τις άλλες διαδρομές των προμηθειών μας με υδρογονάνθρακες, λειτουργεί σωστά, λειτουργεί ομαλά, χωρίς καμία βλάβη. […] Νομίζω ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα πρέπει να είναι ευγνώμονες προς την Τουρκία για τη διασφάλιση της αδιάλειπτης διαμετακόμισης του φυσικού μας αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά», είπε ο Πούτιν.

Ο TurkStream αποτελείται από δύο παράλληλες γραμμές που εκτείνονται κάτω από τη Μαύρη Θάλασσα από τη Ρωσία και ενώνονται με το δίκτυο μεταφοράς φυσικού αερίου της Τουρκίας και στέλνει ρωσικό αέριο στη Βουλγαρία, τη Σερβία και την Ουγγαρία. Η διαδρομή δεν επηρεάστηκε από τις εξελίξεις γύρω από την Ουκρανία και τις αντιρωσικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την ΕΕ αλλά απορρίφθηκαν από την Τουρκία. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail