Ιταλική εταιρεία που πληρώνει η Ελλάδα ζήτησε άδεια πόντισης καλωδίων από την Τουρκία μεταξύ Μεγίστης - Κύπρου!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΤΟΛΜΗΣΑΜΕΝ, είναι ο τίτλος ενός αποκαλυπτικού άρθρου του υποναυάρχου ε.α. και προέδρου της Κοινωνίας Αξιών, κ. Στέλιου Φενέκου, ο οποίος μάλλον δε λειτουργεί σε mode Δεκαπεντάγουστου, όπως η υπόλοιπη χώρα [όλο το χρόνο]. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανάρτησης του κ. Φενέκου [https://www.facebook.com/stelios.fenekos/posts/5461341570575926] για να αντιληφθούμε ακόμη μια φορά πως η Τουρκία κάθε φορά που κερδίζει κάτι, δεν έχει χρειαστεί να πράξει το παραμικρό.

Το δικό μας ερώτημα - σκέψη - σχόλιο, είναι πως γιατί να βγάλει η Τουρκία το γεωτρύπανο μετά από ένα τέτοιο μεγάλης σημασίας δώρο; Επίσης βλέπουμε ακόμη μια φορά πόσο πονηροί είναι οι Ιταλοί.

Διαβάστε την ανάρτηση του κ. Φενέκου:

Και ξαφνικά ενώ η κυβέρνηση στην Ελλάδα προβάλλει ως επιτυχία της την μη γεώτρηση από το Τουρκικό γεωτρύπανο σε βυθό Ελληνικού ενδιαφέροντος, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ανακοίνωσε ότι ιταλική εταιρεία που έχει λάβει συμβόλαιο από την Ελλάδα, για πόντιση καλωδίων από την Ελλάδα προς την Σαουδική Αραβία στην Α. Μεσόγειο, σε περιοχή ανάμεσα σε Καστελόριζο και Κύπρο, «ζήτησε άδεια από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για να εισέλθει στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Τουρκίας. Άδεια η οποία δόθηκε»!

Και επίσης δήλωσε ότι "επειδή δεν είχε άδεια, του ζητήθηκε να απομακρυνθεί από πλοίο του Τουρκικού Στόλου (μία φρεγάτα). Στην συνέχεια η ιδιοκτήτρια του πλοίου ζήτησε και εισήλθε στην περιοχή με άδεια του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών. Από εδώ και στο εξής αυτό θα συμβαίνει»!

Οι πληροφορίες λένε ότι η Ιταλική πλευρά ενημέρωσε (πριν ζητήσει άδεια από την Τουρκία) το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών αλλά δεν πήρε απάντηση (αναμένουμε επίσημη τοποθέτηση επ' αυτού).

Αναρωτιόμαστε εάν οι κυβερνητικοί ιθύνοντες λείπουν διακοπές λόγω Δεκαπενταύγουστου ή απλά πίστεψαν ότι δεν θα γίνει αντιληπτό το ζήτημα λόγω του Δεκαπενταύγουστου και προτίμησαν να στρουθοκαμηλίσουν, να κρυφτούν και να μην απαντήσουν;

Σε κάθε περίπτωση είναι κόλαφος για την Εθνική μας υπόθεση και φυσικά η Τουρκία έχει επιβάλλει ανώδυνα γι' αυτήν τετελεσμένα στην Ανατολική Μεσόγειο, μέσα στην δική μας υφαλοκρηπίδα (και ΑΟΖ).

Και με την δική μας αδράνεια το αποδέχονται και οι άλλοι.

Πολλές φορές έχω επισημάνει τα παρακάτω:

-   την ανάγκη της σαφούς δήλωσης/αν όχι ανακήρυξης για το ποία αντιλαμβανόμαστε εμείς ως δική μας ΑΟΖ. Ο χάρτης του Πανεπιστημίου της Σεβίλης ήταν μία εξαίρετη δυνατότητα για μας που δεν την εκμεταλλευθήκαμε καθόλου.

-  την απαίτηση να εκφράζουμε την αποφασιστική μας βούληση με αστυνομικού τύπου μέτρα κατ' αρχάς - ακτοφυλακή - (και με παρουσία πλοίων του Π.Ν. εάν προκληθούμε περισσότερο) σε περιπτώσεις που καταπατούνται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε ΑΟΖ (και ιδιαίτερα υφαλοκρηπίδα).

Είναι βασική αρχή στο διεθνές δίκαιο να επιβεβαιώνεις ότι τα θεωρείς δικά σου και το υποστηρίζεις (αστυνομικά και δικαιϊκά).

-   την εξέταση της δυνατότητας να προσφύγουμε στο Διεθνές Δικαστήριο του Αμβούργου (ΔΔΑ), που μας δίνεται μοναδική ευκαιρία τώρα:

Εμείς η Κύπρος, η Ιταλία ως κράτος στο οποίο εδράζεται η εταιρεία θα μπορούσαμε για την συγκεκριμένη περίπτωση, έστω και εάν υπάρξει καθυστέρηση στις εργασίες να προσφύγουμε στο ΔΔΑ για τις παρανομίες και τις παρενοχλήσεις της Τουρκίας.

ΣΗΜ: όπως είχα υποστηρίξει μας είχε δοθεί η ευκαιρία και στο παρελθόν με την Γαλλία και τις έρευνες του Γαλλικού πλοίου Νότια Κρήτης, αλλά και για το οικόπεδο 6 και την παράνομη γεώτρηση της Τουρκίας στην Κύπρο.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΤΟΛΜΗΣΑΜΕΝ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail