Έρχεται πείνα: αντικλεπτικά στα ζαμπονάκια έβαλε κατάστημα στη Νέα Υόρκη

Freepen.gr - Ένας συνδυασμός πληθωρισμού και αυξανόμενης εγκληματικότητας έχει προκαλέσει ένα κατάστημα της Νέας Υόρκης να κλειδώσει τις συσκευασίες Spam ως μια μορφή πρόληψης κλοπής.

Οι αγοραστές στο Duane Reade που βρίσκεται στην αποθήκη λεωφορείων της Λιμενικής Αρχής παρατήρησαν τα «ασφαλισμένα» κουτάκια, τα οποία κοστίζουν 3,99 δολάρια το καθένα.

«Δεν το έχω ξαναδεί!» γέλασε ένας ταμίας, ενώ έβγαζε ένα κουτάκι Spam από το αντικλεπτικό κάλυμμά του.

Και δεν περιοριζόταν μόνο στο Spam...

«Μερικά από αυτά τα πράγματα είναι αρκετά γελοία», είπε η 43χρονη Τζένι Κένι από το Κεντάκι, η οποία λέει ότι γνώριζε για το κύμα εγκληματικότητας αλλά ακόμα δεν μπορούσε να πιστέψει πωςι υπήρχαν «τόσα πολλά» αντικείμενα σε αντικλεπτικά κουτιά, σύμφωνα με την New York Post .

Καθώς οι τιμές και η εγκληματικότητα εκτινάσσονται στα ύψη, τα καταστήματα της Νέας Υόρκης έχουν προχωρήσει στο κλείδωμα των βασικών προϊόντων όπως η οδοντόκρεμα και το σαπούνι για να αποτρέψουν τους απατεώνες από το να κλέψουν και στη συνέχεια να διακινήσουν τα προϊόντα στο πεζοδρόμιο ή σε διαδικτυακές αγορές όπως το Amazon και το eBay.

Ωστόσο, ορισμένοι αγοραστές είχαν μπερδευτεί γιατί το Spam, μαζί με τα κουτιά τόνου StarKist των 1,89 δολαρίων, ήταν κλεισμένα σε ειδικά κουτιά, ενώ τα ακριβότερα τρόφιμα όπως τα κουτιά της σούπας της Amy's των 5,49 δολαρίων, όχι.

Οι υπάλληλοι του καταστήματος λένε ότι οι κλοπές αυξάνονται για περισσότερα από δύο χρόνια - με έναν να υπολογίζει ότι έχουν τουλάχιστον τέσσερα περιστατικά κάθε βράδυ.

«Δεν νομίζω ότι τους σταματά τίποτα», είπε ένας υπάλληλος, ο 21χρονος Iggy, αναφερόμενος στις υποθέσεις κατά της κλοπής. "Είναι θέατρο ασφαλείας. Αν το χρειάζεσαι πραγματικά, θα το πάρεις".

Σύμφωνα με το άρθρο, οι καταγγελίες για μικροκλοπές έχουν αυξηθεί κατά 52% ετησίως στο Midtown South Precinct του NYPD, το οποίο περιλαμβάνει τον τερματικό σταθμό λεωφορείων της Λιμενικής Αρχής - αυξάνοντας τα 1.771 περιστατικά έως τις 24 Ιουλίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail