Πρώην ειδικός εκπρόσωπος των ΗΠΑ για την Ουκρανία: σούπερ δύσκολες στιγμές - πόλεμος ως του χρόνου!

Φωτογραφία: UΝΙΑΝ
Freepen.gr - Ο ερχόμενος χειμώνας θα είναι δύσκολος για την Ευρώπη, την Ουκρανία, ακόμη και για τη Ρωσία, ιδίως όσον αφορά τους ενεργειακούς πόρους. Ωστόσο, είναι ακόμη μπροστά μας εξαιρετικά δύσκολες στιγμές, γιατί μετά τον χειμώνα θα υπάρξει το επόμενο στάδιο των στρατιωτικών επιχειρήσεων, δήλωσε ο Αμερικανός διπλωμάτης, πρώην ειδικός εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για την Ουκρανία, Κουρτ Γουόκερ, σε συνομιλία του με Ουκρανούς δημοσιογράφους.

Επίσης εκτίμησε πως ο πόλεμος στην Ουκρανία θα συνεχιστεί του χρόνου τόσο την άνοιξη όσο και το καλοκαίρι.

"Πιστεύω ότι αυτός ο χειμώνας θα είναι δύσκολος για όλους: την Ευρώπη, την Ουκρανία και τη Ρωσία επίσης. Αλλά θα παρέχουμε όχι μόνο στρατιωτική βοήθεια, αλλά και οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια. Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος για την ΕΕ λόγω προβλημάτων με ενεργειακούς πόρους, Ετοιμάζονται για το χειμώνα. "Μίλησα πρόσφατα με έναν εκπρόσωπο της Γερμανίας, το μεγάλο πρόβλημα είναι το κόστος των μεταφορέων ενέργειας. Προσπαθούν να υπολογίσουν πώς θα επιβιώσουν τα πάντα", είπε ο Volker.

"Πρέπει να καταλάβει κανείς ότι είναι ακόμα μπροστά μας εξαιρετικά δύσκολες στιγμές. Αλλά η Ουκρανία έχει κάνει τεράστια πρόοδο για να είναι εδώ που είναι τώρα. Πρέπει να προετοιμαστούμε για ό,τι θα είναι δύσκολο μετά τον χειμώνα, γιατί θα υπάρξει το επόμενο στάδιο στρατιωτικών επιχειρήσεων. Ο πόλεμος θα συνεχιστεί και του χρόνου τόσο την άνοιξη όσο και το καλοκαίρι», τόνισε ο Αμερικανός διπλωμάτης.

Ταυτόχρονα, σημείωσε πως οι ΗΠΑ βλέπουν ότι η Ουκρανία εκτιμά και ομολογεί τις ευρωπαϊκές αξίες και τη δημοκρατία και είναι έτοιμες να παλέψουν για αυτό κι είναι έτοιμες να βοηθήσουν σε αυτό.

* Πληροφορίες TCH


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail