Προς πολιτική ανατροπή στη Σουηδία - Στη δεύτερη θέση οι "Σουηδοί Δημοκράτες" με την αντιμεταναστευτική ατζέντα

Freepen.gr - Το κόμμα "Σουηδοί Δημοκράτες" (SD) με κεντρική αντιμεταναστευτική ατζέντα ξεπέρασε το κύριο δεξιό κόμμα της αντιπολίτευσης στις δημοσκοπήσεις τη Δευτέρα ενόψει των κοινοβουλευτικών εκλογών στις 11 Σεπτεμβρίου, και έγινε το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα γενικών εκλογών στη Σουηδία το Σεπτέμβριο, ανέφερε το Euroactiv.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση από το SVT/Novus, οι Σουηδοί Δημοκράτες είναι πλέον οι κύριοι αμφισβητίες των σοσιαλδημοκρατών της πρωθυπουργού Magdalena Andersson που ηγούνται επί του παρόντος κυβέρνησης μειοψηφίας.

Οι Σουηδοί Δημοκρατικοί κυμαίνονται στο 21,5%, σε σύγκριση με το 17,4% των Μετριοπαθών, φέρνοντας το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα μόνο πίσω από τους κυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι βρίσκονται στο 27,8%.

Πιεζόμενος για τις πρωθυπουργικές του προοπτικές, ο ηγέτης των SD, Jimmie Åkesson είπε πως δε θέλει να κάνει καμία ανακοίνωση πριν από τις εκλογές.

Σε συνέντευξή του στο Σουηδικό Ραδιόφωνο , ο Åkesson αρνήθηκε να σχολιάσει εάν θα απαιτούσε το ρόλο του πρωθυπουργού εάν το κόμμα του φτάσει στην κορυφή των δημοσκοπήσεων ή εάν το SD θα απαιτούσε μια θέση σε μια μελλοντική δεξιά κυβέρνηση.

«Δε νομίζω ότι πρέπει να κάτσω και να χαράξω κόκκινες γραμμές για το πώς πρέπει να είναι η κυβέρνηση αυτήν την στιγμή. Θα πρέπει να το αποφασίσουμε μετά τις εκλογές. Αν είχα τον τρόπο μου, θα ήμουν στην κυβέρνηση της πλειοψηφίας, αλλά δεν μπορώ να το κάνω μόνος μου», είπε στο σουηδικό ραδιόφωνο P3.

Το SD αυξάνει τα ποσοστά του καθώς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της όλοενα κι αυξανόμενης εγκληματικότητας στη Σουηδία και η πληθυσμιακή αλλαγή που βρίσκεται σε εξέλιξη προβληματίζουν μέρος του εκλογικού σώματος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail