Έριξε τη… βόμβα ο «λαγός» του Biden – Δυσαρέσκεια για Zelensky, οι ΗΠΑ αναζητούν ηρωική έξοδο από την Ουκρανία

Σκληρή κριτική στον Ουκρανό Πρόεδρο από τους New York Times

Από: bankingnews.gr

Σκληρή κριτική στην ηγεσία της Ουκρανίας άσκησε ο αρθρογράφος των New York Times, Thomas Friedman, τρεις φορές νικητής του βραβείου Pulitzer και κατά πολλούς φερέφωνο του προέδρου Joe Biden.

Ο Friedman αποκάλυψε ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου, παρά την δημόσια υποστήριξη στην Ουκρανία, έχουν βαθιά δυσπιστία στον Ουκρανό πρόεδρο, Volodymyr Zelensky.
Μάλιστα αναφέρει ότι ο Λευκός Οίκος ανησυχεί πολύ περισσότερο για την Ουκρανική ηγεσία από ότι αναφέρεται στις δημόσιες δηλώσεις των αξιωματούχων, επανεξετάζοντας τη βοήθεια που έχει δοθεί στην Ουκρανία από τη ρωσική εισβολή.

Η διαφθορά της Ουκρανίας

Ο Friedman, τον Μάιο, χαρακτήρισε την Ουκρανία «μαρμαρωμένη από τη διαφθορά» και πρόσθεσε «αίσθησή μου είναι ότι η ομάδα Biden βαδίζει πολύ περισσότερο σε τεντωμένο σκοινί με τον Zelensky από ό,τι αρχικά φαινόταν— θέλοντας να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να βεβαιωθεί ότι θα κερδίσει αυτό πόλεμο, αλλά κάνοντάς το με τρόπο που εξακολουθεί να διατηρεί κάποια απόσταση μεταξύ των ΗΠΑ και της ηγεσίας της Ουκρανίας».
Τα λόγια του αρθρογράφου των New York Times έχουν βάρος δεδομένης της συγκριτικής εγγύτητάς του με τον Biden.

Μάλιστα στο άρθρο του ο Friedman επέκρινε τον Zelensky ότι δεν έχει πείσει για τις ενέργειες του ενώ καυστικά σχολίασαν… οι αμερικανοί εάν ψάξουν στα ενδότερα της Ουκρανίας ίσως βρουν πολύ διαφθορά και πολλές γελοιότητες όταν αναλύσουν που πηγαίνει η οικονομική βοήθεια της Δύσης…»
Είναι γνωστό ότι η Ουκρανία θεωρείται και είναι από τις πλέον διαφθαρμένες χώρες στον κόσμο και σίγουρα από τις πιο διεφθαρμένες στην Ανατολική Ευρώπη…
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Zelensky απροκάλυπτα έχει ζητήσει 750 δισεκ. δολάρια οικονομική βοήθεια για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας… αλλά φαίνεται ότι στόχος του είναι να καταστεί αυτός και η ελίτ της Ουκρανίας πάμπλουτοι…

Πάγωσαν τα συστημικά ΜΜΕ


Τα λόγια του Friedman τράβηξαν την προσοχή του Damir Marusic του Atlantic Council, ο οποίος έγραψε στο Twitter: "Το άρθρο είναι φαινομενικά για το ταξίδι της Pelosi στην Ταϊβάν.
Αλλά πιο αξιοσημείωτο είναι ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που μια ισχυρή πηγή του Λευκού Οίκου λέει ρητά ότι οι ΗΠΑ έχουν λίγη πίστη στον Zelensky και την Ουκρανία».
Ο Friedman έγραψε επίσης ότι υπήρχαν «αστείες δουλειές» στο Κίεβο καθώς ο Zelensky απέλυσε τον επικεφαλής της εγχώριας υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας, καθώς και τον γενικό εισαγγελέα της χώρας.
«Αυτός ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν έχει τελειώσει, ενώ καθημερινά κρύβει πολλές επικίνδυνες εκπλήξεις.
Η κυβέρνηση Biden έχει στείλει πάνω από 8 δισ. δολάρια σε βοήθεια στην Ουκρανία από την εισβολή των Ρώσων τον Φεβρουάριο.
Και στη μέση όλων αυτών θα διακινδυνεύσουμε μια σύγκρουση με την Κίνα για την Ταϊβάν, που προκαλείται από έναν αυθαίρετη και επιπόλαιη επίσκεψη της προέδρου της Βουλής», ανέφερε ο Friedman.

Σκληρή κριτική και στην Pelosi

Στο του άρθρο, ο Friedman υποστήριξε ότι το ταξίδι της Προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ, Nancy Pelosi, στην Ταϊβάν είναι απερίσκεπτο, επικίνδυνο και ανεύθυνο και είπε ότι «πολλά άσχημα πράγματα» θα μπορούσαν να συμβούν ως αποτέλεσμα του ταξιδιού.
Σημείωσε ότι το ταξίδι της στην Ταϊβάν τώρα «παραμένει» χαμηλά λόγω της σύγκρουσης με τη Ρωσία.
«Γιατί η πρόεδρος της Βουλής επέλεξε να επισκεφθεί την Ταϊβάν και να προκαλέσει επίτηδες την Κίνα τώρα;» έγραψε ο Friedman.
Και ο ίδιος αποκάλυψε ότι η ομάδα εθνικής ασφάλειας του προέδρου κατέστησε πολύ σαφές στην Pelosi ότι δεν έπρεπε να πάει στην Ταϊβάν.
«Αλλά ο πρόεδρος δεν της τηλεφώνησε απευθείας για να της ζητήσει να μην πάει, προφανώς ανησυχώντας ότι θα έδειχνε ευγενικός με την Κίνα, αφήνοντας ένα άνοιγμα στους Ρεπουμπλικάνους να του επιτεθούν πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές», έγραψε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail